Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får ikke vite hvem som skjøt ham i rumpa

Sven-Eirik Utsi ønsker å reise privat straffesak etter at han ble skutt av politiet under ransforsøk.

NEKTES: Menneskerettighetsdomstolen i Stasbourg avviser at Svein-Erik Utsi har rett til å hvite navnene på politimennene som skjøt ham da han forsøkte å rane en bank i 2004. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
NEKTES: Menneskerettighetsdomstolen i Stasbourg avviser at Svein-Erik Utsi har rett til å hvite navnene på politimennene som skjøt ham da han forsøkte å rane en bank i 2004. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Sven-Eirik Utsi ønsker å reise privat straffesak etter at han ble skutt i rumpa under et ransforsøk mot en bank i august 2004. Men han får ikke vite navnet på politifolkene som skjøt.

40-åringen, som ble skutt i rumpa av politiet da han forsøkte å rane DnB NOR på Jessheim 15. august 2004, har gjennom seks rettsrunder forsøkt å få oppgitt navnene på politifolkene som avfyrte skuddene.

I fjor klaget han den norske stat inn for Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD) i Strasbourg, men nå er saken endelig avvist, skriver VG.

For at Utsi skal kunne reise privat straffesak, må han ifølge norsk rettspraksis oppgi navnene på hvem han saksøker.

- Her burde Strasbourg vist vei. Siste ord er ikke sagt, sier Utsis forsvarer Ketil Magnus Berg til avisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media