Får ikke vite navnet før mandag

Stoltenberg må utsette India-reisen for å spørre kongen om navn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det norske folk må smøre seg med tålmodighet noen dager før navnet på den nye prinsen blir offentliggjort.

Det er nemlig statsministeren som skal offentliggjøre tronarvingers navn. Den strenge protokollen tilsier at navnet blir gitt statsministeren i kongelig statsråd på slottet, og at statsministeren kunngjør dette på slottsplassen etterpå.

Men statsminister Jens Stoltenberg er på sin hytte i Vestfold i helgen, og reiser til India på mandag. I all hast har statsministerens kontor måttet endre reiseplanene på grunn av den kongelige fødselen i dag.

Mandag morgen skal regjeringen samles til ekstraordinært statsråd på slottet. Reisen til India blir utsatt til senere på dagen.

Først mandag formiddag vil Jens Stoltenberg kunne fortelle hva den lille prinsen skal hete. Dette vil skje på slottsparken etter statsråd.

Men like etter fødselen fikk han gladmeldingen slik den kongelige protokollen krever. Fra hytta i Vestfold gratulerer Stoltenberg kronprinsparet.

- På vegne av regjeringen har jeg den store glede å gratulere kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit med en sønn. Vi gratulerer kong Harald og dronning Sonja med et nytt barnebarn. Vi sender våre varmeste hilsener til foreldre og barn, og ønsker dem alt godt.

MÅ VENTE: Først etter statsråd på slottet kan verden få vite hva den lille prinsen skal hete. Nå er det innkalt til ekstraordinært statsråd mandag. Foto: Scanpix
MÅ VENTE: Først etter statsråd på slottet kan verden få vite hva den lille prinsen skal hete. Nå er det innkalt til ekstraordinært statsråd mandag. Foto: Scanpix Vis mer
OG NAVNET ER...: Den kongelige protokollen krever at statsministeren offentliggjør navnet på slottsplassen. Dermed må Jens Stoltenberg utsette sin planlagte reise til India mandag.