Får ikke vite noe om politiets bevis

- En veldig vanskelig situasjon, sier den drapssiktede politimannens advokat.

DRAPSSIKTET: Politimannen i 40-årsalderen (innfelt) er siktet for å ha dyttet eller kastet sin venninne Linn Madelen Bråthen (33) utfor Breviksbrua natt til 3. august. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET (BRUA), PER ECKHOLDT / KRAGERØ BLAD VESTMAR (POLITIMANNEN)
DRAPSSIKTET: Politimannen i 40-årsalderen (innfelt) er siktet for å ha dyttet eller kastet sin venninne Linn Madelen Bråthen (33) utfor Breviksbrua natt til 3. august. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET (BRUA), PER ECKHOLDT / KRAGERØ BLAD VESTMAR (POLITIMANNEN)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimannen i 40-åra som er siktet for å ha drept Linn Madelen Bråthen (33), får ikke vite noe som helst om etterforskernes bevisgrunnlag i de lange avhørene, opplyser hans forsvarer Arne Lie.

- Vi vet ingenting om politiets tekniske og taktiske bevis, sier Lie oppgitt til Dagbladet.

Advokaten opplyser at han bare får innsyn i den drapssiktede klientens politiforklaringer; den øvrige informasjonen er skjult for forsvaret.

- Det er en veldig vanskelig situasjon, sier han.

Isolasjon Den siktede politimannen fra Stathelle i Telemark sitter fengslet i fire uker, hvorav to i full isolasjon og med medieforbud. Derfor kan Lie heller ikke kommentere de mange opplysningene om saken som dukker opp i pressen.

OPPGITT: Den drapssiktede politimannens advokat Arne Lien får, i likhet med sin klient, ikke innsyn i sakens bevisdokumenter. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
OPPGITT: Den drapssiktede politimannens advokat Arne Lien får, i likhet med sin klient, ikke innsyn i sakens bevisdokumenter. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer

Disse opplysningene omfatter bl.a. Vardens informasjon om at nettchatter mellom siktede og avdøde er fjernet fra sistnevntes PC. Dette skal ha skjedd etter at politimannen flyttet midlertidig inn hos sin kamerat og Bråthens samboer etter dødsfallet.

Politiets informasjonslokk gjenspeilte seg også under fengslingsmøtet fredag; rettsforhandlingene i Tønsberg tingrett gikk for åpne dører, men bevisdokumentene ble ikke lagt fram. Dermed er så vel politiets teorier om drapsmotiv som tekniske og taktiske bevis unndratt offentligheten.

Den drapssiktede politimannen har anket fengslingskjennelsen fra tingretten. Lie opplyser at svaret på anken trolig vil foreligge i morgen eller torsdag.

Kripos koblet inn Kripos har så langt ikke vært inne i saken, som etterforskes av Vestfold poiltidistrikt. Det ble tidligere i dag kjent at etterforskningsorganet er anmodet om bistand for å avdekke datatekniske spor, mer spesifikt meldinger postet på sosiale medier som Facebook.

Vestfold politidistrikt vil ikke gi ytterligere kommentarer om etterforskningen, ut over at de fortløpende vurderer å be Kripos om mer hjelp i etterforskningen.

SKJERMER OPPLYSNINGENE: Politiadvokat Lise Dalhaug holder bevisdokumentene for seg selv, av hensyn til etterforskningen. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
SKJERMER OPPLYSNINGENE: Politiadvokat Lise Dalhaug holder bevisdokumentene for seg selv, av hensyn til etterforskningen. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer

Det ble i går klart at Spesialenheten for politisaker har igangsatt en forundersøkelse med tanke på en eventuell etterforskning av Telemark politidistrikt. Politidistriktet har fått hard kritikk etter at de svært raskt konkluderte med at Bråthens død dreide seg om et selvmord.

- Vi er i gang med undersøkelsen, og samler inn relevant informasjon som vi deretter skal vurdere, sier Liv Øyen, leder for Spesialenhetens Øst-Norge-avdeling, til Dagbladet.

Øyen vil ikke estimere når det blir avgjort hvorvidt Telemark politidistrikt blir underlagt gransking eller ei.

FALT FRA BRUA: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet nær Breviksbrua på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT
FALT FRA BRUA: Linn Madelen Bråthen (33) ble funnet død i vannet nær Breviksbrua på formiddagen 3. august. Foto: PRIVAT Vis mer