- Får ikke yte vårt for miljøet

Kystfiskerne vil effektivisere driften og spare utslipp — får ikke lov.

TENKER MILJØ: - Vi har ikke mange andre måter å bidra på enn å ta det på drifta, sier leder i Noregs Fiskarlag, Reidar Nilsen. Foto: SCANPIX.
TENKER MILJØ: - Vi har ikke mange andre måter å bidra på enn å ta det på drifta, sier leder i Noregs Fiskarlag, Reidar Nilsen. Foto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noregs fiskarlag mener myndighetene stikker kjepper i hjulene for fiskernes miljøengasjement.

Miljøvernminister Erik Solheim sa til Dagbladet tirsdag at det at fisken kan forsvinne fra norsk sone er en av de mest dramatiske konsekvensene av global oppvarming.

- Møtt med en kald skulder-Bekymringa til Erik Solheim deler vi også. Derfor er det skuffende at regjeringen møter oss med en kald skulder når vi nå forsøker å bidra, sier leder i fiskarlaget, Reidar Nilsen.

Fiskarlaget ønsker å utvide lasteromskapasiteten til kystnordflåten slik at de kan bruke færre turer på å fange sin tilmålte kvote med sild og makrell. Per i dag er maksgrensen på 300 kubikkmeter, og fiskerne mener kapasiteten bør økes til 500 kubikkmeter.

På den måten kan de gå 15 turer i året i stedet for 30, og spare atmosfæren for 1200 — 1300 tonn NOx i året. Det er mye i denne sammenhengen, mener fiskarlaget.

-Å øke lasteromskapasiteten gir en økonomisk besparelse for fiskerne, men rosinen i pølsa er klimagevinsten, sier Nilsen.

Ønsker forskjellStatssekretær i Fiskeridepartementet, Vidar Ulriksen, sier til Dagbladet at departementet nylig endret lasteromskapasiteten til en annen fartøygruppe nettopp av klimahensyn, men at de ønsker å opprettholde forskjellen i størrelse på hav- og kystfiskeflåten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer