- Får ingen konsekvenser for asylmottaket

Asylmottaket i Skrolsvik må bedre fritidstilbudet og informere naboene. Det er den eneste konsekvensen av avsløringer om rot og regelbrudd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I desember i fjor åpnet det omstridte asylmottaket i Skrolsvik i Troms, ei bygd med 90 innbyggere. I dag har mottaket hundre beboere. Reaksjonene har haglet etter NRK Brennpunkts program om mottaket, som avslørte flere kritikkverdige forhold.- Blitt mye bedre— Hvis du besøker mottaket i dag vil du få et helt annet bilde enn det som presenteres i Brennpunkt. Ting ser helt annerledes ut i dag, og både kjøkken fasiliteter og fritidsaktiviteter er forbedret, sier Fridtfeldt.

Daglig leder ved asylmottaket Senjehesten i Skrolsvik i Troms, Dag Olsen, er ifølge NRK Brennpunkt straffedømt to ganger tidligere, for økonomisk kriminalitet og vold. Han og kona driver også et selskap som var på konkursens rand da de inngikk kontrakt med UDI om å starte opp et asylmottak med hundre plasser.

Dagbladet har selv snakket med kilder som forteller at Olsen har en mildt sagt frynsete fortid. Han er blant annet dømt for å ha slått ned en gjest på Senjehesten, der mottaket i dag ligger. Det var før campingplass.Ifølge UDIs regelverk er det driftsoperatøren ved mottaket som har ansvar å sjekke de ansattes vandel. I dette tilfellet er det Dag Olsens kone, Lone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer