Får inndratte tenner tilbake

Ridha Boula fra Kungsör i Midt-Sverige får likevel beholde gebisset som hans tannlege hadde laget til ham. Tannlegens inndragelse av det ubetalte gebisset ble mandag behandlet som hastesak av sosialkontoret og sjefen for tannhelsetjenesten i kommunen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene fastholder at vanlig praksis skal være at tannbehandling betales kontant og på stedet. Men hvis pasienten ikke kan eller vil behandle, bør tannlegen unngå såvidt drastiske tiltak som gebissinndragelse, sier tannlegesjef Robert Persson i Västmanlands län (fylke).

I 1996 gikk Boula til tannlegen og fikk innledet en behandling der han skulle få nye tenner i overkjeven. Det dreide seg ikke om noe gammeldags gebiss, men om såkalte implanater - kunstige enkelttenner som festes til skruer i kjeven.

I november i fjor var behandlingen fullført, og regningen kom på 22.000 kroner. Men pizzarestauranten som Boula drev var begynt å gå dårligere, og han ble liggende på etterskudd med avdragene til tannlegen - som bestemte seg for å ta ut implanatene og beholde dem, til Boula hadde gjort opp for seg.

Den ulykkelige Boula, som måtte leve på lettygd mat som suppe og spaghetti, gikk til massemediene og klaget sin nød. Dermed ble det stor oppstandelse, politisk oppvask og pålegg til sosialsjefen om å kontakte tannlege og pasient slik at tennene kan komme på plass og saken ut av verden.

(NTB-TT)