Får julebonus for avgiftsrace

Den parkeringsvakta som skriver ut flest bøter i løpet av ett skift, kan vente seg en hyggelig julepresang fra ledelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riktig å premiere ivrige P-vakter? Det interne notatet, som TV 2 har fått tak i, tyder på at det kan bli en dyr jul for mange bilister. Selskapet EuroPark, som selv skryter av å ha Norges største tilbud av parkeringsplasser, lover en flott oppmuntring til den vakta som klarer å skrive ut flest bøter i løpet av ett skift.

- Jeg ønsker at dere gjør en ekstra innsats fram mot jul, for å få opp antallet avgifter. Avgiftene har gått nedover i det siste, og det er en trend vi bør prøve å snu, skriver mellomlederen i selskapet i notatet til de ansatte.

I tillegg oppfordrer EuroPark sine ansatte til å ikke være så synlige på de forskjellige parkeringsplassene, fordi det skremmer folk til å betale.

Forbrukerombud Bjørn Erik Thon reagerer sterkt på opplysningene.

- For det første reagerer jeg på denne provisjonen. I tillegg oppfordres de ansatte nærmest til å ligge i skjul. Poenget må jo være at folk betaler? sier han til TV 2.

EuroPark opererer i 35 byer og tettsteder i Norge. De styrer blant annet parkeringen på Gardermoen, Aker Brygge og Ibsen parkeringshus.

Riktig å premiere ivrige P-vakter?