Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far kastes ut av landet

Amerikaneren Brozzi Lunetta skal kastes ut av Norge, fordi hans norske ekssamboer har begått en kriminell handling. Hun har kidnappet parets datter (2).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ni måneder har filmregissør Brozzi Lunetta oppholdt seg i Norge. Han har lett etter datteren som mora bortførte fra California til Norge i fjor sommer.

- Jeg solgte bilen og leiligheten i Los Angeles, for å dra til Norge for å finne min datter. Etter ni måneder i Norge er jeg blakk, og bor nærmest på gata, sier Brozzi.

Har foreldreretten

Amerikaneren har en rettslig kjennelse avsagt i California etter kidnappingen på at han har foreldreretten til datteren.

Den 29 år gamle ekssamboeren fra Hamardistriktet er etterlyst gjennom Interpol og Schengen for kidnapping. Etter alt å dømme skjuler hun seg i Norge. FBI og Oslo-politiet etterforsker kidnappingen.

Sist uke avsa Oslo tingrett dom på at Brozzi skal kastes ut av Norge. Han får ikke innvilget arbeids- og oppholdstillatelse. Amerikanerens advokat, Ellen Moen, sier at dommen blir anket. Norsk rett har aldri behandlet en tilsvarende sak.

Bønnfaller Dørum

- Myndighetene må gripe til fornuft, og den eneste som kan gjøre det, er justisminister Odd Einar Dørum.

I domspremissene heter det: «Retten legger til grunn at dersom barnet blir funnet, og Lunetta fremmer en ny søknad om arbeids- og oppholdstillatelse, vil han få innvilget opphold på bakgrunn av familiegjenforening. At det for Lunetta virker urimelig ikke å få opphold, når årsaken til at han ikke bor sammen med barnet (...) er en kriminell handling fra mors side, er lett å se.»

Brozzi sier at han vil bosette seg i Norge, når politiet eventuelt finner datteren.

Risikerer fengsel

- Jeg vil skape et hjem for min datter, slik at hun kan få samvær både med sin norske familie og meg. Alt må legges til rette for hennes beste. Jeg er villig til å be politiet stoppe straffesaken mot barnets mor, sier han.

Brozzi forteller at mora kan få inntil 10 års fengsel, om hun blir arrestert i et land utenfor Norge, og utlevert til USA.

KJEMPER: - Jeg kommer aldri til å gi opp jakten på min datter (2), sier amerikaneren Brozzi Lunetta.