Far kidnappet sin fem-årige sønn

ÅS (Dagbladet :på nettet): En 29 år gammel far holder i formiddag sin fem år gamle sønn inne i en leilighet i Ås utenfor Oslo etter å ha kidnappet gutten da på vei til barnehagen i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen i boligfeltet der sønnen holdes som gissel i Kroer i Ås kommune, er ved 13.30-tida rolig: Politiet har satt opp veisperrer og forhandler med mannen pr telefon. De har også opprettet kontakt med barnevernet i Ås.

Uten dramatikk

Fem-åringen var ute og lekte da faren dukket opp ved Krisesenteret ved 08.30-tida. 29-åringen tok med seg sønnen og kjørte av gårde uten dramatikk.

Etter det Dagbladet :på nettet får opplyst, har mannen ikke kommet med trusler. Politiet tror ikke mannen er bevæpnet.

 - Situasjonen tilsier ikke at vi bør gripe inn foreløpig. Inngripen nå kan gjøre vondt verre, sier politiadjutant Steinar Bungum ved Follo politidistrikt til NTB.

 Han utelukker ikke at politiet vil gripe inn dersom situasjonen endrer seg.

På krisesenter

Mannen, som er norsk statsborger av kosovo-albansk opprinnelse, har to barn med sin kone, som for en og en halv måned siden flyttet til krisesenteret i Follo grunnet skilsmisseforhandlinger.

  Et familiært anstrengt forhold førte til at guttens far 29. oktober i år fikk et besøksforbud som går ut på at han ikke får oppholde seg ved krisesenteret. Dette forbudet har han nå trosset.

 Den 28. oktober i år fikk moren fullt foreldreansvar og den daglige omsorgen for de to barna paret har sammen.

 Leder Vigdis Bratz ved senteret, sier til NTB at moren til gutten ble kraftig oppskaket:

 - Vi har aldri opplevd en lignende situasjon. Men det er aldri ålreit når folk ikke respekterer gjeldende avtaler, sier Bratz.

Uvitende naboer

Like ved leiligheten hvor 29-åringen holder sin sønn som gissel, bor studentene Helge Skoglund Johnsen og Rønnaug Volden. De to var i formiddag uvitende om at det pågikk et gisseldrama like utenfor leiligheten deres.

 Paret forstod først at det var noe på gang da de så to politimenn som snek seg rundt garasjen. Det så ikke ut som politiet var bevæpnet, sier de to studentene.

 Skoglund Johnsen og Volden har bodd i leiligheten sin på Kroer siden i sommer. De kjenner ikke mannen som nå er hovedpersonen i gisselsaken på Ås.

Andre naboer i området hvor 29-åringen befinner seg, betegner mannen som stille, rolig, hjelpsom og hyggelig.