Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far Kim dro til Kina, lot sønnen være hjemme

«Alle» ble lurt og trodde det var «kronprinsen» som tok togturen over til Kina.

 PÅ KINA-TUR:  Nord-Koreas mektige leder Kim Jong-il, her på besøk på en fruktfarm i hjemlandet, er på Kina-besøk i dag. Foto: AFP PHOTO / HO / KCNA via KNS
PÅ KINA-TUR: Nord-Koreas mektige leder Kim Jong-il, her på besøk på en fruktfarm i hjemlandet, er på Kina-besøk i dag. Foto: AFP PHOTO / HO / KCNA via KNS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere fredag ble det meldt at mannen som antas å være Nord-Koreas neste leder, og sin fars arvtaker, hadde kommet på besøk til Kina.

Det var sørkoreanske medier som meldte at Kim Jong-un hadde tatt togturen over grensen, men ifølge Reuters er det faktisk faren, og den nåværende diktatoren, som har besøkt det mektige nabolandet.

Nordkoreanske ledere tar fra tid til annen turen over grensen til Kina, og det er ikke kjent hva Kim Jong-il skal gjøre i Kina denne gang.

Den sørkoreanske nyhetskanalen MBC siterer en myndighetskilde på at det faktisk er gamlefar Kim som er på besøk i Kina.

YTN har i tillegg fått denne informasjonen bekreftet fra en kilde ved den sørkoreanske presidentens kontor.

Besøket er i så fall Kim Jong-ils tredje til Kina på tolv måneder.

Ifølge Reuters har sørkoreansk etterretning ventet på besøket i flere måneder. Kim Jong-il skal trolig fokusere på å utvikle de økonomiske båndene mellom Nord-Korea og Kina og turen kan inkludere besøk ved grenseprosjektene de to landene har sammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media