Får kjeft av kona: - Løftebrudd

NHO-topp Anna Cesilie Brustad Moe, kona til forskningsminister Ola Borten Moe (Sp), er ikke nådig i sin beskrivelse av regjeringens håndtering av OSC.

KONA ER IKKE FORNØYD: Kona til forskningsminister Ola Borten Moe (til høyre) er seniorådgiver i NHO og ikke fornøyd med regjeringens OSC-beslutning. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) står bak et løftebrudd, hevder hun. Foto: Heiko Junge / NTB
KONA ER IKKE FORNØYD: Kona til forskningsminister Ola Borten Moe (til høyre) er seniorådgiver i NHO og ikke fornøyd med regjeringens OSC-beslutning. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) står bak et løftebrudd, hevder hun. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert

Allerede dagen etter at regjeringen la fram sitt reviderte nasjonalbudsjett (RNB), åpnet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) for å snu.

Milliardprosjektet Ocean Space Centre, et havforskningssenter i Trøndelag, ble foreslått utsatt til seinest 2025. Internt i Ap vakte dette voldsomme reaksjoner.

Og som Dagbladet tidligere skrev, ble ikke Ap-toppene i Trøndelag varslet i forkant av statsministeren. De fikk høre om kuttet fra andre hold.

PAR: Ola Borten Moe og kona Anne Cesilie Brustad Moe. Foto: Knut Falch / NTB
PAR: Ola Borten Moe og kona Anne Cesilie Brustad Moe. Foto: Knut Falch / NTB Vis mer

- Uhyggelig uenig

Blant dem som reagerte på OSC-utsettelsen var kona til forskningsminister Ola Borten Moe (Sp), Anna Cesilie Brustad Moe. Hun er seniorrådgiver i NHO Trøndelag.

- Uhyggelig uenig med regjeringen! OSC-prosjektet er i gang nå, å utsette dette gir ingen INGEN gevinster, skrev hun på Facebook.

Ifølge miljøet rundt Ap i Trøndelag har ikke regjeringen engang regnet ordentlig på utsettelsen før den ble en del av revidert nasjonalbudsjett. Og NHO er blant dem som har vært tydelig kritisk til regjeringens beslutning om å utsette.

Regjeringen hevder en utsettelse av OSC vil spare offentligheten for noen hundre millioner kroner. Ifølge fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) vil beslutningen snarere koste skattebetalerne én milliard ettersom prosjektet er påbegynt.

Får kjeft av kona: - Løftebrudd

- Løftebrudd

Nærings- og fiskeridepartementet, som har ansvar for prosjektet, sier de vil gå gjennom tallene på nytt.

- Å stoppe dette er ikke bare et løftebrudd, det er som å grunnstøte norsk havsatsing. Måtte aldri RNB bli vedtatt med dette forslaget i Stortinget, avslutter Brustad Moe.

Hun har ikke besvart Dagbladets henvendelser i denne saken.

Regjeringens støtteparti SV vil ikke hindre utsettelsen når regjeringen skal forhandle med SV om støtte til budsjettet på Stortinget.

- Gitt at det som er kommet fram stemmer, så kan jeg si at vi ikke kommer til å prioritere å sikre disse midlene i revidert. Jeg er så lei av at Ap kommer til oss for å rydde opp etter dem, sier Lars Haltbrekken (SV).

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer