Får kjeft for å ha avhørt siktet 15-åring uten advokat. Nå svarer politiet på kritikken

Mener de har holdt seg innenfor reglene i straffeprosessloven - og sier den siktede 15-åringen selv ønsket å forklare hva som hadde skjedd. 

DREPT: 48 år gamle Tone Ilebekk og 14 år gamle Jakob Hassan er ofrene i drapssaken som ryster Norge. 
DREPT: 48 år gamle Tone Ilebekk og 14 år gamle Jakob Hassan er ofrene i drapssaken som ryster Norge.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fra mandag ettermiddag til tirsdag kveld hadde politiet ingen siktede i drapssaken som nå ryster Kristiansand.

Så tilsto en 15 år gammel gutt som var innkalt som vitne til slutt at han hadde tatt livet av både Tone Ilebekk (48) og 14 år gamle Jakob Abdullahi Hassan.

Under avhøret hadde ikke den siktede forsvarer tilstede - noe guttens advokat og eksperter i strafferett er kritiske til.

Han skal også ha hatt alvorlige kuttskader som ikke ble behandlet før etter praten med politiet.Advokat Marius Dietrichson, som leder forsvarergruppa i Advokatforeningen, har også sådd tvil om hvorvidt avhøret kan brukes i etterforskningen og kaller det en åpenbar saksbehandlingsfeil.

Svarer på kritikken

Nå svarer politiet på kritikken for første gang , og mener det ikke er gjort feilvurderinger i forbindelse med det første avhøret.- Vi har overholdt straffeprosesslovens regler. Siktede ønsket selv å forklare seg om hva som var skjedd. Vi foretok vurderinger om det var forsvarlig å avhøre ham på måten han fremstod overfor politiet, og gutten og verge var kjent med at han ikke hadde plikt til å forklare seg og at han hadde rett på forsvarer, sier sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Terje Kaddeberg Skaar, i en pressemelding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer