Får kjeft for å ville vekke døde

Biskopen i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther, mener predikant Svein-Magne Pedersen går for langt når han prøver å gjenopplive døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): "Det finnes ingen bibelske argument for å ikke prøve" sier predikanten som i helgen tiltrakk seg mange nysgjerrige i Loddefjord kirke i Bergen. Han hevder selv at han har prøvd å vekke døde til live flere ganger, melder NTB.

Tror ikke på oppliving

Biskop Ole D. Hagesæther mener Pedersen tøyer alle grenser ved å drive oppliving av døde.

- Her er grensen nådd, og den skal ikke tøyes. Det er viktig å snakke sant om livet. Smerte og død hører livet til, og vi må ta det på alvor, sier biskopen til Bergens Tidende.

- Det finnes bibelske vitner for at døde er vekket til live, men disse fortellingene i Bibelen kan ikke repeteres av oss mennesker, understreker Hagesæther.

Biskopen sier selv at han tror på helbredelse ved bønn.

Tatt inn i varmen

For første gang ble helbredelsespredikanten Svein-Magne Pedersen invitert inn i varmen i statskirken. Det var lørdag ettermiddag at Loddefjord kirke ble fylt til randen av mennesker med alskens lidelser. Folk hadde stått lange timer i kø for å sikre seg en plass på helbredelsesmøtet, skriver Bergens Tidende.

- Gud helbreder alt fra AIDS til vorter, sier Pedersen innledningsvis til de oppmøtte.

Pedersen sa også at han har prøvd å vekke døde til live, men at han ikke har lyktes med forsøkene.

- Jeg har ikke ført statistikk, men jeg har helbredet rundt 40.000-50.000 mennesker. Minst like mange ikke-kristne som kristne, sier han i følge Bergens Tidende.

VIL VEKKE DØDE: Helbredelsespredikanten Svein-Magne Pedersen legger ikke skjul på at han har gjort forsøk på å vekke døde til live.
KRITISK: Biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther, mener at grensen er nådd ved Pedersens gjenopplivingsforsøk. Han tror mennesker kan helbredes ved bønn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer