Får kjeft for å ville vekke døde

Biskopen i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther, mener predikant Svein-Magne Pedersen går for langt når han prøver å gjenopplive døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): "Det finnes ingen bibelske argument for å ikke prøve" sier predikanten som i helgen tiltrakk seg mange nysgjerrige i Loddefjord kirke i Bergen. Han hevder selv at han har prøvd å vekke døde til live flere ganger, melder NTB.

Tror ikke på oppliving

Biskop Ole D. Hagesæther mener Pedersen tøyer alle grenser ved å drive oppliving av døde.

- Her er grensen nådd, og den skal ikke tøyes. Det er viktig å snakke sant om livet. Smerte og død hører livet til, og vi må ta det på alvor, sier biskopen til Bergens Tidende.

- Det finnes bibelske vitner for at døde er vekket til live, men disse fortellingene i Bibelen kan ikke repeteres av oss mennesker, understreker Hagesæther.

Biskopen sier selv at han tror på helbredelse ved bønn.

Tatt inn i varmen

For første gang ble helbredelsespredikanten Svein-Magne Pedersen invitert inn i varmen i statskirken. Det var lørdag ettermiddag at Loddefjord kirke ble fylt til randen av mennesker med alskens lidelser. Folk hadde stått lange timer i kø for å sikre seg en plass på helbredelsesmøtet, skriver Bergens Tidende.

- Gud helbreder alt fra AIDS til vorter, sier Pedersen innledningsvis til de oppmøtte.

Pedersen sa også at han har prøvd å vekke døde til live, men at han ikke har lyktes med forsøkene.

- Jeg har ikke ført statistikk, men jeg har helbredet rundt 40.000-50.000 mennesker. Minst like mange ikke-kristne som kristne, sier han i følge Bergens Tidende.

VIL VEKKE DØDE: Helbredelsespredikanten Svein-Magne Pedersen legger ikke skjul på at han har gjort forsøk på å vekke døde til live.
KRITISK: Biskop i Bjørgvin, Ole D. Hagesæther, mener at grensen er nådd ved Pedersens gjenopplivingsforsøk. Han tror mennesker kan helbredes ved bønn.