Får kjeft for hemmelighold

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide sier hun sendte over den omstridte rapporten da den var ferdig, men ingenting er endret i den på fem måneder.

UTSATT: Dagens planlagte stortingsbehandling av Forsvarets salg av utrangert materiell ble utsatt da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) så sent som fredag leverte kontrollkomiteen en ny bunke dokumenter i saken.  - Dette er det verste jeg har vært med på når det gjelder å få ut informasjon, sier Martin Kolberg (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
UTSATT: Dagens planlagte stortingsbehandling av Forsvarets salg av utrangert materiell ble utsatt da forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) så sent som fredag leverte kontrollkomiteen en ny bunke dokumenter i saken. - Dette er det verste jeg har vært med på når det gjelder å få ut informasjon, sier Martin Kolberg (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kontrollkomitémedlemmer raser mot forsvarsministerens sommel med å sende over en helt sentral rapport som beskriver hvordan Forsvarets utrangerte utstyr blir solgt. Dagbladet har siden juni 2014 avslørt hvordan slikt utstyr har endt opp i Nigeria, Eritrea og Sudan. Kontrollkomiteen har jobbet med saken i ett og et halvt år.

- Vi har bedt om all dokumentasjon. Det vi ser i denne saken, som i en rekke andre saker, er at vi må hale og dra for å få ut informasjon.  Jeg er så lei alt dette byråkratiske flisespikkeriet om rapporter og datoer. Kan vi ikke komme til saken? Det er ikke noen grunn til å tøye dette nå. Jeg er så lei og sliten av alt dette. Hele komiteen er det, sier komitéleder Martin Kolberg til Dagbladet.

Datokrangel Frustrasjonen bunner i at de bare fikk én arbeidsdag på å lese en 139 siders revisjonsrapport som Forsvarsdepartementets revisorer har laget. Skjønt Søreide og komitémedlemmene er ikke enige om de fikk en, to, tre eller fire dager på å lese rapporten.

- Jeg kan ikke ta stilling til hvordan Stortinget har disponert dagene fra torsdag, men jeg legger til grunn at vi la den fram for Stortinget på torsdag. Men jeg har full forståelse for at komiteen ønsker mer tid på den, sier Søreide til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer