Far kjørte i fylla - datter (7) drept

BERGEN (Dagbladet): Den sju år gamle jenta skal ha grått og ville ikke være med sin berusede far i bilen. Etter vel hundre meter skar bilen ut av veien. Jenta, som satt uten bilbelte i forsetet, ble kastet ut av bilvinduet og døde kort tid etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentas seks år gamle bror satt i baksetet, men slapp fra ulykken 18. juli i fjor uten fysiske skader. Seksåringen løp rundt i veibanen i sjokktilstand da det første vitnet kom til ulykkesstedet. Til en politibetjent sa han at «pappa kjørte veldig fort», og at søsteren ville ut av bilen.

Barnas far, som var skilt og hadde samværsrett med barna, var knust etter tragedien. Han har slitt med psykiske problemer, og etter ulykken har han vært avskåret fra kontakt med sønnen.

Nektet

I Bergen byrett i går nektet tobarnsfaren straffskyld for uaktsomt bildrap på datteren under særdeles skjerpende omstendigheter. Mannens forsvarer, advokat Odd Drevland, mener en nødrettsituasjon bør vurderes fordi mannen har opplyst at hensikten med bilkjøringen var å frakte sønnen til legevakten denne julinatta.

Tiltalte hevder han ble presset av veien av en møtende bil.

Hadde drukket

- Gutten hadde fått noe utslett på kroppen om ettermiddagen, forklarte faren i retten. Og da de skulle hjem fra et hyttebesøk ved midnatt syntes han gutten var trøtt og slapp. Sjøl hadde han vært stiv i nakken hele dagen, og fryktet hjernehinnebetennelse. 30-åringen la ikke skjul på at han hadde drukket alkohol på hytta de besøkte - 400-500 meter fra mannens bopel der bilen sto parkert. 30-åringen hadde 1,37 i promille da han avla test en times tid etter ulykken.

Påtalemyndigheten tror ikke på mannens forklaring, og mener formålet med bilturen var at han skulle ta et oppgjør med kjæresten til ei dame han var blitt kjent med et halvt år tidligere.

Et vitne som bodde på hytta 30-åringen besøkte, forklarte i retten i går at tiltalte hadde sagt han skulle oppsøke dette paret like før han forlot hytta. Til barna skal han ha sagt at dersom det ble bråk, skulle barna slå følge med en av kvinnene som bodde i huset de skulle til.