Per Sandberg: - Gud bedre meg

Får krass kritikk etter avisbrenning:
- Forkastelig og mørkt

«Alvorlig», sier kritiker. «Gud bedre meg for noen veikinger», svarer Per Sandberg.

Her er Bahareh Letnes og tidligere fiskeriminister Per Sandberg avbildet på kjærlighetstur i Iran. Tidligere i høst kom de ut med boka «Fremmede makter har flyttet inn». Nå er de aktuelle med en bildeserie i Natt & Dag som har vekket voldsom debatt. 
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
Her er Bahareh Letnes og tidligere fiskeriminister Per Sandberg avbildet på kjærlighetstur i Iran. Tidligere i høst kom de ut med boka «Fremmede makter har flyttet inn». Nå er de aktuelle med en bildeserie i Natt & Dag som har vekket voldsom debatt. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Dette er et knallhardt angrep på den frie presse. Å brenne aviser gjøres i regimer vi overhodet ikke vil sammenligne oss med. Jeg synes det er forkastelig, sier forlegger, og tidligere journalist, Vidar Kvalshaug til Dagbladet.

Ferske Natt & Dag-bilder av den avgåtte fiskeriministeren Per Sandberg (Frp) og kjæresten Bahareh Letnes vekker voldsom debatt på sosiale medier.

På ett av bildene brenner Sandberg og Letnes en utgave av VG med Gro Harlem Brundtland på forsiden. Letnes holder avisa mens Sandberg tenner på med lighter.

På et annet bilde poserer Letnes som frihetsgudinnen med et brennende VG i hånda. Bildeserien omtales av Natt & Dag som Sandberg og Letnes' kommentar til «hysteriet» rundt dem tidligere i år.

- Er du ikke litt humørløs nå, Kvalshaug?

- Nei. Jeg synes dette er alvorlig, det er ingen spøk, selv om jeg registrerer at mange synes bildene er morsomme. Det er med høy bevissthet når et tidligere regjeringsmedlem brenner en avis - vi må anta at Per Sandberg vet hva han gjør. Han har stått i konflikt med pressen i lang tid, og truet med søksmål. Det virker han til å ha gitt opp, så da velger han heller å brenne en avis i full offentlighet. Det er jævlig mørkt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer