Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får kritikk etter ørkeneventyr

Botswanas utenriksminister lite imponert over SVT-kvinnene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De svenske SVT-medarbeiderne Jenny Söderqvist og Helene Åström, som havarerte blant løver og hyener i Kalahariørkenen, får nå kritikk av Botswanas utenriksminister Mompati Merafhe.

Utenriksministeren sier til den svenske rikskringkastingen SVT at det kostet det afrikanske landet store summer å lete etter de to bortkomne kvinnene.

Han reagerer på at de reiste av gårde i en enslig bil, uten å oppgi noen rute eller reiseplan. Hvis myndighetene hadde visst hvor de skulle, kunne det ha hjulpet betraktelig i søket etter kvinnene i den 26000 kvadratmeter store nasjonalparken de forsvant i.

Merafhe sier landet vil dekke kostnadene for helikoptre, fly, og utallige politifolk, soldater og parkvoktere som bistod døgnet rundt i søket.

FÅR KRITIKK: Da jeepen de leide eksploderte blant løver og hyener i Kalahariørkenen, måtte SVT-medarbeiderne Jenny Söderqvist og Helene Åström legge ut på en strabasiøs jakt etter sivilisasjonen. Foto: Scanpix / TORBJÖRN SELANDER
FÅR KRITIKK: Da jeepen de leide eksploderte blant løver og hyener i Kalahariørkenen, måtte SVT-medarbeiderne Jenny Söderqvist og Helene Åström legge ut på en strabasiøs jakt etter sivilisasjonen. Foto: Scanpix / TORBJÖRN SELANDER Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling