Får kritikk etter Stavangerranet

Politiet utløste selv skuddvekslingen under Stavanger-ranet, og ranerne ble tvunget til å skyte tilbake. Det mener advokat Morten Furuholmen, som forsvarer Kjell Alrich Schumann som er en av de siktede i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiførstebetjent Arne Sigve Klungland ble drept i skuddvekslingen under ranet av Norsk Kontantservice 5. april. Furuholmen ønsker å nyansere bildet av hendelsen, og mener politiet opptrådte uansvarlig.

- Man har fått et bilde av at disse gjerningspersonene kaldt og kynisk nærmest har foretatt en offentlig eksekvering av en forsvarsløs polititjenestemann. Det er mulig at det bildet må nyanseres og at polititjenestemennene ikke har hatt tilstrekkelig erfaring, eller handlet i henhold til instrukser som man kanskje måtte forvente at de burde ha gjort, sier Furuholmen til NRK.

Advokaten viser til et intervju i fagbladet Politiforum der en politibetjent sier at han uten forvarsel skjøt en av ranerne i foten.

- Jeg vil ikke si nødverge, men det er ikke sikkert at denne skuddepisoden hadde funnet sted overhodet hvis ikke polititjenestemennene selv hadde tatt initiativet og beskutt gjerningspersonene. Og det er et tankekors at en av deres egne tjenestemenn ikke var utstyrt med vernevest, eller befant seg i en bil som hadde sikret glass, sier Furuholmen.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer