Får kritikk for homohets

Romerikes Blad burde ha stoppet SMS-meldinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Pressens Faglige Utvalg mener Romerikes Blad opptrådte kritikkverdig da avisen publiserte enkelte SMS-meldinger som inneholdt homohets.

I sin «Klar Melding»-spalte på sistesiden publiserte avisen en rekke grove SMS-meldinger som tok utgangspunkt i debatten om homofiles rett til å adoptere. Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring (LLH) Oslo og Akershus klaget innleggene inn for PFU.

Stigmatisering

- Slike anonyme innlegg er med på å trekke fram gamle og stigmatiserende myter om homofile og lesbiske. Publisering av åpenbare hetsuttalelser, enten de er religiøst betinget eller baserer seg på graverende mangel på allmennkunnskaper om minoritetsgrupper, kan etter vårt syn ikke være i henhold til norsk lov, heter det i klagen fra LLH.

Romerikes Blad innrømmer at to-tre av innleggene som kom på trykk hadde et ordvalg som var «i grenseland», men mener samfunnet er best tjent med at slike holdninger kommer ut i det offentlige rom.

- Derfra kan de også debatteres og bekjempes i stedet for å leve sitt liv i det skjulte, skriver avisen i sitt tilsvar til klagen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer