Får kritikk for journalist-drap

Journalisten Issam Tilawi ble skutt av israelske soldater da han dekket en demonstrasjon i Ramallah.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den internasjonale journalistorganisasjonen Reporters Without Borders retter skarp kritikk mot Israel etter drapet på en palestinsk journalist på Vestbredden.

- Issam Tilawi var iført en jakke som var merket «Press» da han ble skutt i hodet av en israelsk snikskytter mens han dekket en massedemonstrasjon i sentrum av Ramallah 21. september, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

- De israelske soldatene kan nyte godt av nærmest total immunitet. Palestinske journalister risikerer derimot livet hver eneste dag, bare ved å utføre jobben sin, skriver organisasjonens generalsekretær Robert Menard i et brev til Israels forsvarsminister Binyamin Ben-Eliezer.

Reporters Without Borders betegner drapet på Tilawi som et mulig brudd på Geneve-konvensjonene.

Talsmenn for den israelske regjeringshæren viser til at det var store demonstrasjoner i Ramallah da den palestinske journalisten ble drept, og hevder at de israelske journalistene åpnet ild etter at det ble skutt mot området de befant seg i.

SKUTT:</B> Kameramannen Imad Isseid i Associated Press blir båret av kolleger etter at han ble skutt på med en gummikule.
SKUTT:</B> Det er farlig å være palestinsk journalist. Mazin Saadeh skriker mens han blir brakt til sykehuset av ambulansepersonell. Han ble skutt på av israelske soldater i Ramallah.