Får kritikk fra egen moské etter utspill om at muslimer ikke skal feire bursdag

Og ordføreren vurderer å innkalle imamen til møte.

UENIG: Styreleder i Muslimsk union Agder, imam Akmal Ali, sier til Dagbladet at han er helt uenig i kollega Abdikadir Yussuf Mahameds påstand om at påstander muslimer ikke bør gratulere noen med dagen, gå i bursdagsselskap, eller si «god jul».

-  Påstanden om at muslimer ikke skal feire bursdager eller si «god jul», er hans mening, ikke moskeens. I islam er det å markere bursdag ingen hindring; bursdag er ikke en religiøs handling,  sier Ali til Dagbladet. Foto: Privat
UENIG: Styreleder i Muslimsk union Agder, imam Akmal Ali, sier til Dagbladet at han er helt uenig i kollega Abdikadir Yussuf Mahameds påstand om at påstander muslimer ikke bør gratulere noen med dagen, gå i bursdagsselskap, eller si «god jul». - Påstanden om at muslimer ikke skal feire bursdager eller si «god jul», er hans mening, ikke moskeens. I islam er det å markere bursdag ingen hindring; bursdag er ikke en religiøs handling, sier Ali til Dagbladet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Imam Abdikadir Yussuf Mahamed i Kristiansand går i dag ut og sier at muslimer ikke bør gratulere noen med dagen, gå i bursdagsselskap, eller si «god jul».

- Jeg mener at bursdagen ikke er i vår religion. Det gjelder både barn og voksne, sier imam Abdikadir Mahamed Yussuf (49) til Fædrelandsvennen.

Fra sin egen moské møter imamen motstand. Styreleder i Muslimsk union Agder, imam Akmal Ali, sier til Dagbladet at han er helt uenig i kollegaens påstander.

- Jeg har vært i denne moskeen siden 1997 og er moskeens offisielle talsperson. Påstanden om at muslimer ikke skal feire bursdager eller si «god jul», er hans mening, ikke moskeens. I islam er det å markere bursdag ingen hindring; bursdag er ikke en religiøs handling. Også mennesker som ikke er religiøse markerer den dagen, sier Ali til Dagbladet.

- Bidrar til integrering - Og i motsetning til Abdikadir Yussuf Mahamed mener jeg det er viktig at muslimske barn blir med på bursdagsfeiringer, for det bidrar til å integrere dem i det norske samfunnet. Faktisk er det å vise vennlighet overfor naboer og venner et viktig prinsipp i islam, så vi går i bursdager her på Sørlandet, fortsetter imamen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer