Får lese intimbrev fra kvinner

Mijailo Mijailovic (25) har fått over 100 brev - også beundrerbrev fra kvinner - etter at han stakk ned og drepte Anna Lindh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STOCKHOLM (Dagbladet): I dag sitter 25 år gamle Mijailo Mijailovic på tiltalebenken i Stockholm tingrett. Tiltalt for overlagt drap.

Etter at han ble arrestert, har Mijailo Mijailovic vært isolert.

- P olitiet, våre fengselsbetjenter, medisinsk personell og hans advokat er de eneste som har snakket med ham, sier Lars-Åke Pettersson, sjef ved Kronobergsfengslet til Dagbladet.

Brev

Pettersson bekreftet i går overfor Dagbladet at Mijailo Mijailovic har mottatt og fått anledning til å lese om lag 100 brev, etter arrestasjonen i september i fjor.

- Jeg kjenner ikke innholdet i brevene. De er lest og godkjent av statsadvokaten. Deretter har de blitt levert direkte til Mijailovic, sier Pettersson.

Avisa Expressen skriver i dag at Mijailo Mijailovic også har fått beundrerbrev fra kvinner.

I et av brevene skal en kvinne i detalj ha fortalt om seg selv og sitt liv.

Brevene som den svenske statsadvokaten ikke har godkjent, har blitt arkivert i varetektsfengselet, slik at Mijailo Mijailovic kan lese dem seinere.

Ingen nyheter

Mijailovic sover på en liten celle på 8,2 kvm, men selv om han blir holdt totalt isolert, får han på dagtid bevege seg fritt på en hel avdeling.

En hel korridor med celler er ryddet, slik at Mijailo Mijailovic kan bevege seg rundt, uten å komme i kontakt med andre fanger.

To fengselsbetjenter følger hvert skritt han tar.

- Han har tilgang til bøker, et eget lite bibliotek. Radio og aviser er forbudt. Derimot får han se på TV, sier Pettersson.

- Hva er det Mijailo Mijailovic liker å se på?

- Sport og underholdningsprogrammer. Han har ikke hatt tilgang til nyhetssendinger, sier Pettersson.

- Mønsterfange

25-åringen blir beskrevet som en mønsterfange.

- Det har ikke vært noen problem med Mijailo Mijailovic. Han har på mange måter vært en mønsterfange, sier Lars-Åke Pettersson.

BEUNDRES: Etter at han ble arrestert for mordet på utenriksminister Anna Lindh, har Mijailo Mijailovic har fått over 100 brev fra personer han ikke kjente før ugjerningen.