Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får leve i skjul

Høyesterett verner om Storbritannias mest forhatte kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag har britiske høyesterett vedtatt at den nye identiteten til Maxine Carr skal holdes strengt hemmelig. Ingen får lov til å røpe hennes nye navn, bosted, informasjon om den nye jobben hennes eller andre detaljer som kan avsløre hvem og hvor hun er.

- Det er nødvendig for å beskytte hennes liv og helse, også den psykiske helsa, mener høyesterett.

Carr ble idømt tre og et halvt års fengsel for falsk forklaring i Soham-saken, der tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman brutalt ble drept.

Ensom og deprimert

Det tidligere kjæresteparet Ian Huntley og Maxine Carr ble pågrepet etter drapet. Huntley ble dømt til to ganger livstid i fengsel for ugjerningen, den strengeste straffen i Storbritannia siden 1966.

Carr ble løslatt etter 18 måneder. Hun ønsket i utgangspunktet ikke ny identitet, til tross for at politiet oppfordret henne til å godta deres tilbud.

De fryktet for sikkerheten til det som er Storbritannias mest forhatte kvinne.

- Jeg må holde hodet hevet og ta en dag om gangen. Det er den eneste måten å overleve på. Jeg blir ensom og deprimert, restriksjonene i livet mitt er vanskelige å leve med, sa hun i et intervju med Daily Mail i juli.

Ikke trygg

Carr har bodd på hemmelig adresse siden hun slapp ut av fengsel, og hadde i tillegg endret navnet sitt. Men hun følte seg likevel ikke trygg.

- Jeg aner ikke hvem som er der ute. Å stikke ned på butikken for å kjøpe en liter melk er en påkjennelse. Jeg slutter aldri å se meg over skuldrene.

De to tiåringene Jessica Chapman og Holly Wells forsvant søndag 4. august 2002. 13 dager etter dukket likene deres opp i skogen ved hjembyen Soham.

I SKJUL: Maxine Carr er innvilget full anonymitet av britisk høyesterett.
FENGSLET: Ian Huntley ble dømt til den strengeste straffen i Storbritannia siden 1966.
DREPT: Holly Wells og Jessica Chapman ble funet drept 17 august 2002.