Får likevel forsvarere

Eidsivating lagmannsrett bestemte i går at advokatene Frode Sulland og Cato Schiøtz likevel oppnevnes som forsvarere for ekteparet Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av FRODE HANSEN

For to uker siden besluttet Nedre Romerike forhørsrett at Per Kristian og Veronica Orderud ikke lenger behøver forsvarere. Advokatene Sulland og Schiøtz påkjærte beslutningen til lagmannsretten.

De fire siktede i trippeldrapet ble løslatt i slutten av november. Som hovedregel har da en siktet ikke lenger krav på offentlig oppnevnt forsvarer, men det kan skje dersom det foreligger «særlige grunner».

I sitt kjæremål til lagmannsretten anførte advokatene at sakens ektraordinære karakter til sier at kravet om «særlige grunner» er oppfylt i Orderud-saken.

Eidsivating lagmannsrett hørte på forsvarerne, og avga i går en enstemmig kjennelse om at advokatene oppnevnes.

- Jeg synes forhørsrettens avgjørelse for et par uker siden er noe av det hårreisende jeg har opplevd. Lagmannsretten har nå fastslått det som er en selvfølgelighet i et hvert rettssamfunn. Forhørsrettens kjennelse viser en sjokkerende holdning i norske domstoler, sier Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland.