Livvaktene

Får livet snudd på hodet når livvaktene flytter inn

PST er med toppolitikerne overalt.

BESKYTTER: Dagbladet fulgte livvaktene Svein Arne og Ellen gjennom et år. Vi fikk et unik innblikk i hvordan livvaktene trener og ble med på oppdrag over hele verden. PSTs livvakter beskytter våre folkevalgte med sine egne liv, enten de er på Vestbredden, USA, Afghanistan eller på Gardermoen. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Flere norske politikere lever med PSTs livvakttjeneste døgnet rundt. Sikkerhetsopplegget gjør stor inngripen i hverdagen til både våre folkevalgte og deres familier. Statsminister Erna Solberg følges alltid av politifolk fra PST, både i jobb og på privaten.

- Jeg tenker ikke så mye på om jeg er utrygg, og tar dette med som en del av jobben min. Noen mener det er en sikkerhetsrisiko å være statsminister, og at man skal passes på av hensyn til landets styring. Jeg tenker at da får man bare leve med det, sier Erna Solberg.

I dokumentarfilmen «Livvaktene» har Dagbladet fått et unikt innblikk i den skjulte verdenen til PSTs livvakter. Blant annet fulgte vi med da statsminister Solberg reiste til New York og FNs høynivåuke høsten 2016. Hun ble da tett fulgt av sine egne livvakter i tillegg til egne agenter fra Secret Service.

- Normalt sett så synes jeg det er ganske uproblematisk. De er diskré, de holder seg i bakgrunnen. Du kan leve et ganske normalt liv, men akkurat når vi er her i USA og får fire sett med Secret Service-livvakter, da kan det bli litt mye, sier Solberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer