Får lønn i fem måneder

Og da blir Reidar Nordby jr. konsulent uten jobbgaranti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  I løpet av tre turbulente døgn har status for den tidligere Norsk Tipping-sjefen Reidar Nordby jr. forandret seg fra konsulent med fast direktørlønn til frittstående konsulent uten garanti for jobb eller lønn.

Nå må den tidligere direktøren nøye seg med fem måneders etterlønn før han blir slettet fra lønningslista over fast ansatte i det statlige tippeselskapet.

Deretter skal Nordby jr. stå tilgjengelig for Norsk Tipping, men han er ikke garantert noe fast omfang av sin konsulentavtale.

Derfor er han heller ikke pliktig å stå til disposisjon for Norsk Tipping til en hver tid.

Arbeidsforholdet avsluttes

Kultur- og kirkeminister Trond Giske er glad for at Norsk Tipping og Nordby jr. har kommet fram til en ny avtale i løpet av dagen.

- Nordby jr. slutter i sin nåværende stilling med en gang styret har godkjent vedtaket, sa Giske under en pressekonferanse i ettermiddag.

Vedtaket skal behandles av styret i Norsk Tipping på tirsdag.

- NÅ TRENGER VI RO: Trond Giske er glad for at Norsk Tipping har kommet fram til en ny avtale med Nordby jr. Foto: SCANPIX
- NÅ TRENGER VI RO: Trond Giske er glad for at Norsk Tipping har kommet fram til en ny avtale med Nordby jr. Foto: SCANPIX Vis mer

Full granskning

Departementet har samtidig beordret full gransking av forholdene ved Norsk Tipping.

- Vi skal se om rutinene har vært gode nok og hvordan vi forhindrer at det skjer igjen.

Giske tror at den nåværende sluttpakken vil oppfattes som langt mer ryddigere enn det tidligere forslaget.

- Vi må forstå at styret har vært i en vanskelig situasjon her. Statlige selskap skal ikke være lønnsledene, men vi skal kunne tilby konkurransedyktige betingelser.

- Med en ny avtale på plass kan Norsk Tipping begynne å jobbe med å gjenopprette tillitten hos det norske folk.

På nåværende tidspunkt kjenner ikke Giske til utstrekningen av Nordby jr. videre engasjement i Norsk Tipping.

- Det verdifulle her er hans internasjonale nettverk. Departementet vil ikke blande seg i hvor mye Norsk Tipping ønsker å bruke ham, det er opp til styret. Men det vi vet med sikkerhet, er at omfanget vil være langt mindre.

Ut av proporsjoner

Jeg står oppreist, sier Nordby til Dagbladet.no.

Han innrømmer at det har vært en krevende uke, og føler at all oppmerksomheten rundt hans spesielle gartneravtale er kommet ut av proporsjoner.

- Føler du deg urettferdig behandlet?

- Nei, jeg skulle bare ønske at vi hadde handlet annerledes i 2000. Kommet fram til en annen avtale, sier Nordby.

 Han ønsker ikke å kommentere påstandene fra Steinar Hardersen, leder for tippekommisjonærene, om at det eksisterer en ukultur på direktørsiden i Norsk Tipping.

- Det der har jeg ingen kommentar til. De som sier sånt må begrunne det, sier Nordby. 

Fortsatt attraktiv 

Etter å ha fått sparken etter nesten 20 år i Norsk Tipping, sier den avgåtte administrerende direktøren at han allerede har fått en rekke jobbtilbud.

- Jeg er blitt kontaktet av en rekke internasjonale virksomheter innen spillbransjen. Det er fordi jeg har opparbeidet meg en unik kontaktflate og et omfattende nettverk i løpet av disse årene. Jeg er fortsatt attraktiv, sier Nordby.

Når det gjelder jobben som konsul for Sverige, sier Nordby at han fortsatt avventer en vurdering fra det svenske utenriksdepartementet.

- Jeg har vært i samtaler med den svenske ambassaden. De sier de skal ta en vurdering på dette.

BLIR KONSULENT: Giske avviser ikke at Nordby jr. kan få flere oppdrag for Norsk Tipping.