Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får lov å titte gjennom vinduet på naust

Det fastslår Kommunaldepartementet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Kommunale kontrollører har lov til å titte inn gjennom vinduet inn i naust hvis det er mistanke om ulovlig innredning, fastslår Kommunaldepartementet.

Departementet uttaler seg etter spørsmål fra fylkesmannen i Hordaland som vil vite hvordan de kommunalt ansatte skal oppføre seg når de er ute og går til fots i strandsonen for å avsløre ulovlig bygging.

Departementet sier at kommunens folk kan foreta nærmere inspeksjon av bygg hvis det er mistanke om ulovlig bygging.

- Hvis stedet ikke er i bruk, for eksempel fordi det er lukket for sesongen, kan kommunen innenfor visse grenser foreta de undersøkelsene som er nødvendige for å bekrefte eller avkrefte det ulovlige forholdet, herunder også inspisere rundt huset og kikke inn, skriver Kommunaldepartementet.

Departementet advarer samtidig mot å gå for langt:

- Hvis stedet er i bruk, men brukerne ikke er til stede, bør det utvises stor forsiktighet med å gå inn på det som vil oppfattes som privat, for eksempel å kikke gjennom vinduene, heter det i departementets utredning.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling