Får månedslønn av Se og Hør

Sven O. Høiby får fast månedslønn av Se og Hør. Ukebladet har brukt ham som lokkedue for å snikfotografere kronprinsparet og lille Marius.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I denne ukas Se og Hør står Høiby fram på forsiden og forteller at han har mistet livsgnisten fordi han ikke får møte Mette-Marit. Det fikk han ti tusen kroner for å gjøre. I reportasjen brukes det flere arkivbilder.

Men planen til ukebladet var å sikre seg ferske bilder av kronprinsparet, Marius og Sven O. Høiby. Det skulle gjøres ved å bruke Sven O. Høiby som lokkedue.

Lokkedue

For tre uker siden dro han til London, for penger han hadde fått av Se og Hør som et forskudd til Marius-boka. Ifølge Se og Hør hadde Høiby med seg manuset, som han skulle vise til kronprinsparet. Det er imidlertid ikke riktig. Høiby sier selv at han ikke hadde med manuskriptet til boka.

London-turen var planlagt slik at ukebladet kunne sikre seg nye bilder av Haakon, Mette-Marit, Marius og Sven O. Høiby.

Mette-Marit ville ikke treffe faren, men Haakon og Marius ble med på en rusletur i Hyde Park. Der var også en snikfotograf som Se og Hør hadde leid inn.

Bladet benektet først at fotografen var der på vegne av dem, men TV 2 ringte Se og Hørs Londonkontor, og fikk bekreftet opplysningene.

På lønningslista

I intervjuet på TV 2 i kveld fortalte Høiby om avtalen han har med Se & Hør.

- Jeg er mer eller mindre på lønningslista deres, og får 3500 kroner i måneden. Hvis jeg er omtalt i bladet, får jeg 5000, mens jeg får 10 000 for å komme på forsiden. I tillegg har jeg fått gratis telefon fra dem.

Ifølge skattelistene hadde Høiby en inntekt på 91 500 kroner i fjor.

Ifølge TV 2 er en av hovedårsakene til bruddet mellom Mette-Marit og faren, Høibys tette samarbeid med Se og Hør.

Ukebladet har ikke trykket bildene fra Hyde Park. De vil heller ikke kommentere saken overfor TV 2. I ettertid tok også Sven O. Høiby kontakt med kanalen, og ba dem ikke sende innslaget fordi det kunne bli en belastning for ham.

KJØLIG: Forholdet mellom Mette-Marit og Sven O. Høiby er svært kjølig. Bedre blir det ikke av at kronprinsessen far står på lønningslista til Se & Hør.