<strong> SKIDESTINASJON:</strong>  Til vinteren skal Kim Jong-uns nye skidestinasjon i verdensklasse står klar. Tidligere denne måneden var han på besøk i Masik Hill for å se hvordan utbyggingen går. Foto: KCNA / NTB Scanpix
SKIDESTINASJON: Til vinteren skal Kim Jong-uns nye skidestinasjon i verdensklasse står klar. Tidligere denne måneden var han på besøk i Masik Hill for å se hvordan utbyggingen går. Foto: KCNA / NTB Scanpix Vis mer

Får massiv kritikk etter at de ga Kim Jong-Un økonomipris

- Bygger en bro til folket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et universitet i Malaysia får hard medfart i internasjonale medier og på sosiale medier etter at de ga en økonomi-pris til Nord-Koreas diktator Kim Jong-un.

Det private universitetet holdt en seremoni tidligere denne måneden i Kuala Lumpurs ambassade i Nord-Korea, skriver The Guardian.

«Bygge en bro» Arrangementet gikk først ubemerket hen, men hendelsen ble rapportert kort av Nord-Koreas offisielle nyhetsbyrå, KCNA.

Beslutningen vekte omfattende kritikk på sosiale medier i Malaysia denne uka etter at det USA-baserte Foreign Policy Magazine la ut en blogg-artikkel hvor de utrykte overraskelse ved det kontroversielle vedtaket.

Til forsvar sa universitetets president Paul Chan tidligere denne måneden at avgjørelsen ble gjort for å «bygge en bro for å nå folket».

Flere som får refs Andre som har fått massiv kritikk for å skryte uhemmet av diktatoren er den tidligere basketballstjerna Dennis Rodman som bare i år har besøkt Kim Jong-un flere ganger.

I mai skrev Dennis Rodman på Twitter, og ba sin venn Kim Jong-un om å slippe den amerikanske fangen Kenneth Bae fri.

Da han møtte pressen etter forrige reise sa han:

- Vet dere hva? Det er ikke min jobb å spørre om hva som skjer med Kenneth Bae. Dere får spørre Obama om det. Spør Hillary Clinton. Jeg driter i det, skal superstjernen ha fortalt journalistene.

- Han er min venn for livet. Jeg bryr meg ikke om hva dere synes om ham. Jeg gir faen i hva folk rundt om i verden synes om ham, fortsatte han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer