Får mat og medisiner før dommedag

30 mennesker har gravd seg ned med 400 liter bensin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russiske myndigheter vil forsøke å bringe mat og medisiner til minst 30 medlemmer av en sekt som har forskanset seg i en hule der de venter på Dommedag.

Sekten har tidligere truet med å sprenge seg selv i luften med 400 liter bensin som de har tatt med seg inn i hulen, dersom politiet griper inn. Blant menneskene i hulen er det fire barn, ett av dem er bare 18 måneder gammelt.

Politiet holder nå vakt i nærheten av hulen, men har ingen planer om å fjerne gruppen med makt. En talsmann for de lokale myndighetene sier at de nå leter etter erfarne meklere som kan prøve å overtale sektmedlemmene til å komme ut av hulen.

Torsdag prøvde svartkledde russisk-ortodokse munker å få kontakt, men sektmedlemmene nektet å snakke med dem.

Sektmedlemmene barrikaderte seg for vel en uke siden i hulen som ligger under en bakketopp i Penza-regionen, omtrent midtveis mellom Nizjnij Novgorod og Volgograd i det vestlige Russland - om lag 640 kilometer sørøst for Moskva. (NTB-AP)

 HER BODDE DE:  I huset i bakgrunnen hadde den russiske dommedagssekten base før de flyttet ut og under jprda. Foto: Sergej Karpukhin, Reuters/Scanpix.
HER BODDE DE: I huset i bakgrunnen hadde den russiske dommedagssekten base før de flyttet ut og under jprda. Foto: Sergej Karpukhin, Reuters/Scanpix. Vis mer
NÅ GJEMMER DE SEG HER: Dommedagssekten har barrikadert seg med 400 liter bensin i en grotte i denne bakkeskråningen.Tre sorte hull på rett på oppsiden av dette treet er inngangene. Politiet vokter situasjonen.