Coronadødsfall

Far med bønn: - Hun var ikke imot vaksinen

Rashelle Baird (27) døde forrige uke, som følge av coronaviruset. Nå håper familien at deres opplevelse vil forandre folks mening om vaksinen.

KNUST: 27-Åringens far, Stephen Baird, er knust etter datteras bortgang forrige uke. Foto: STV News / Familien Baird
KNUST: 27-Åringens far, Stephen Baird, er knust etter datteras bortgang forrige uke. Foto: STV News / Familien Baird Vis mer
Publisert
LES ALT OM CORONA

Rashelle Baird (27), fra Brechin i Skottland, døde forrige uke etter en to ukers kamp med covid-19. Nå kommer faren med en bønn, etter hendelsen.

Trebarnsmoren sin familie sier at Rashelle fortsatte å utsette sine vaksinasjonsavtaler, ifølge den skotske nettavisa STV News.

- Ta coronavaksinen, slik at min datters død ikke vil være forgjeves, sier Stephen Baird, faren til kvinnen.

Saken ble først omtalt av STV News.

Ble lagt i koma

Rashelle, som hadde astma, trodde først hun var blitt forkjølet, men symptomene ble bare verre.

Hun var inn og ut av sykehus etter å ha klaget over pusteproblemer, og testet seinere positivt for coronavirus.

- Hun utsatte det og utsatte det, men hun var ikke imot vaksinen. Barna hennes skulle også få den på skolen, sier faren Stephen Baird.

SKAL DØ: Cathrine Nordstrand fikk ALS for flere år siden. Den dødelige sykdommen kommer til å ta livet av henne til slutt. Nå ønsker hun innstendig at hun får god tilrettelegging, mens hun fortsatt lever. Reporter: Sondre Andreas Wedøe Nodland / Video: Kristin Svorte / Redigering: Anabelle Bruun. Vis mer

Tilstanden til dattera ble imidlertid raskt forverret og i forrige uke ble hun kjørt til Dundee's Ninewell-sykehuset. På intensivavdelingen ble hun lagt i kunstig koma.

Faren hennes sier at familien ble oppringt klokka 02.00 på natta for å komme til sykehuset, men da de ankom, hadde Rashelle gått bort, ifølge STV.

- Det er hjerteskjærende. Barna har mistet moren sin, jeg har mistet dattera min, og barna mine har mistet søstera sin, sier faren.

- Antar at det ikke vil skje med oss

Til nettavisa sier faren at hvis historien til dattera oppmuntrer bare én person til å vaksinere seg, vil ikke hennes død være forgjeves.

- Jeg tror at hvis hun hadde fått de to injeksjonene, ville hun hatt det beskyttelsesnivået som ville ha stoppet det fra å gå så langt som det gjorde, sier faren ifølge BBC News.

Faren beskriver Rashelle som en supermor, som alltid prioriterte barna først.

- Alle vennene hennes beskrev henne som en sprudlende og utadvendt mamma. Hun brydde seg ikke om noe annet enn barna sine, sier faren.

Rashelles søster, Lani Baird, beskriver henne som snill, sprudlende og alltid festens midtpunkt.

Baird forteller til BBC at hun håper hennes families opplevelse vil forandre folks mening når det kommer til å vaksinere seg.

- Jeg tror vi alltid antar at det ikke vil skje med oss selv, men dette viruset er ekte. Så det er veldig viktig at vi gjør så mye vi kan for å beskytte oss selv og andre rundt oss, sier søstera.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer