Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Får med seg 110 millioner

Den sparkede konsernsjefen Finn Jebsen forlater ikke Orkla tomhendt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble det klart at Orkla-styret sparker konsernsjef Finn Jebsen.

Han forlater imidlertid ikke industrikonsernet med tomme lommer. Ifølge beregninger gjort av Dagens Næringsliv (DN) får han til sammen 110 millioner kroner med seg.

Aksjer og opsjoner
Avisas beregninger er foretatt ut fra gårsdagens sluttkurs på Orkla-aksjen, og beløpet på 110 millioner kroner skal være den samlede summen av Jebsens etterlønn, pensjon, bonus, aksjer og opsjoner.

Størsteparten av beløpet - 63,1 millioner kroner - kommer fra hans aksjer og opsjoner i Orkla.

I tillegg kommer en eldre kontantbonusordning knyttet til selskapets aksjekurs (18,2 millioner kroner), samt en etterlønn- og pensjonsavtale som skal ha ha en verdi på rundt 28,5 millioner kroner.

Til sammen 109,8 millioner kroner.

Trampeklapp

Foruten millionene går Jebsen ut av industrigiganten med bred støtte fra de ansatte. Da han skulle orientere Orkla-ansatte om egen avgang i går, ble han møtt av trampeklapp, rungende applaus og gråtende medarbeidere, skriver DN.

- Jeg har ikke fått noen begrunnelse for hvorfor jeg må gå. Det har jeg forsåvidt ikke noe krav på heller, sa han på gårsdagens pressekonferanse.

TUNG DAG I GÅR: Orklas konsernsjef Finn Jebsen fikk sparken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media