- Får mer innsikt i hvem han er

Irene Østby mener det var riktig at Breivik fikk lese opp alle de 13 sidene han hadde med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg reagerte egentlig ikke på at han fikk snakke. Jeg har lurt på hvem han er og synes det var greit at han fikk forklare seg, sier Irene Østby.

Hun befant seg i Grubbegata da bomba i Oslo sentrum gikk av den 22. juli i fjor, og er i dag i Oslo tingrett sammen med sin advokat Hege Salomonsen.

Selv om dommer Elisabeth Arntzen flere ganger ba Breivik avslutte opplesningen sin, synes ikke Østby at det var galt at han fikk lese opp alle de 13 sidene han hadde med seg.

- Skal man få et begrep om hvem han er, så må man høre på ham. Han fikk sagt mye, men man har alltid visst hva han mener. For meg er er det viktig å få mest mulig informasjon om ham. derfor hjelper det for meg å høre ham snakke, sier Østby.

- Riktig John Hestnes representerer støttegruppen for 22.juli for de berørte fra Regjeringskvartalet.

Han synes også det var helt riktig av fagdommer Wenche Elizabeth Arntzen å la Breivik få lese opp hele sin 13 sider lange forklaring her i sal 250 tidligere i dag.

- Selv om det hagler på med tekstmeldinger fra pårørende som mener han får forklart seg altfor mye, mener jeg det er helt riktig at Breivik fikk gjøre det. Breiviks politiske synspunkter og tanker må frem i retten slik at vi kan diskutere dette i sin fulle bredde, sier Hestnes til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer