Får mest diettpenger på Stortinget

119 474 kroner på halvannet år - men nå vil Inge Ryan fjerne dobbeltdiett.

 VIL FJERNE DOBBELDIETT:  SVs parlamentariske leder Inge Ryan - her sammen med partileder Kristin Halvorsen - får utbetalt mest diettpenger fra Stortinget. Nå vil han avvikle ordningen med diett til stortingsrepresentanter samtidig som de er på reise.  Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.
VIL FJERNE DOBBELDIETT: SVs parlamentariske leder Inge Ryan - her sammen med partileder Kristin Halvorsen - får utbetalt mest diettpenger fra Stortinget. Nå vil han avvikle ordningen med diett til stortingsrepresentanter samtidig som de er på reise. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM, SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingsrepresentantene får utbetalt dobbelt opp med diettpenger hver gang de er på reise. Nå vil SV, Sp og Frp fjerne den gullkantede ordningen.

I tillegg til at representantene får diettpenger etter faste satser, får de i tillegg betaling for å spise i Oslo, skriver VG.

Den som har tjent mest på ordningen fra januar 2008 og fram til i dag, er SVs parlamentarisk leder, Inge Ryan.

I løpet av sine 96 dager på reise mottok han 34 572 kroner i reisediett. For de samme dagene, som han var på reise, mottok han 15 504 kroner for å spise i Oslo. Han mottok til sammen 119 474 kroner i diettpenger på halvannet år.

- Ikke rimelig

Nå vil Ryan kvitte seg med ordningen.

- Jeg synes ikke det er rimelig med dobbeltdiett. Grunnen til at jeg kommer verst ut er at jeg har reist mye, sier han til VG.

Frp-formann Siv Jensen og parlamentarisk leder i Sp, Rune Skjælaaen, støtter Ryans forslag om å fjerne ordningen.

Arbeiderpartiet, derimot, forsvarer diettpengeordningen.

- Endel av lønna

- Dagpengesystemet er en del av representantenes samlede lønnsordning og som Stortinget mener det er tjenlig å ha, sier stortingspresident Thorbjørn Jagland (Ap). Også Høyre-leder Erna Solberg støtter dobbeltdietten.

- Det er viktig å få fram at vi skatter av diettpengene når vi ikke er på Stortinget, og at de da blir å regne som vanlig lønn.

-Vi jobber dessuten så mye i helger og ellers og det godtgjører bruken av pengene, sier Solberg. (NTB).