Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Får millionerstatning

HORTEN (Dagbladet): Fredrik Bostad Olsen (17) gikk på turninga for å bli frisk og sprek. I stedet ble han lam etter en fallulykke. Nå har han slått «knockout» på forsikringsgiganten If og Horten Turnforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den uføre gutten vil få millioner i erstatning.

- Jeg har sjampanjen klar. Jeg er glad for den støtten jeg har fått fra venner og foreldrene mine. Nå trenger jeg ikke være så bekymret for framtida lenger, sier Fredrik til Dagbladet.

Han er avhengig av rullestol og går på videregående skole i tegning og farge. Han vet ikke hva framtida vil bringe, men han vet at han er sikret økonomisk.

Dommen som falt i Horten tingrett i går, er krystallklar. Turnforeningen har ansvar for at trening for barn og ungdom foregår under betryggende forhold. Det skjedde ikke da Fredrik som 15-åring brakk nakken og ble lam.

- Vi er enormt glade. Nå er ansvaret slått fast - og en erstatning vil sikre Fredriks framtid, sier guttens foreldre, Rita Bostad Olsen og Magnar Olsen.

Snudd opp ned

5. september 2000, ble livet helt forandret for Fredrik. Han forsøkte seg på en trippel salto, kom høyt opp i lufta, men landet på hodet i gropen med skumplast. Der landet livet hans også, men bare noe av det: Han ble lam. Men mistet ikke motet.

- Jeg kjente en knekk i nakken. Det var ikke mulig å røre seg. Men jeg kjente ikke noen smerte, forteller Fredrik.

Han ble operert på Ullevål sykehus, men ingen leger kunne hindre at han ble lam fra livet og ned.

Fredriks drøm var å bli en god snowboardkjører. Turninga skulle hjelpe ham. Han ville trene mye.

Annen trening

I dag trener den 17 år gamle gutten like iherdig. Men det går på andre ting:

- Alt skjer på mikroplan nå. Jeg trener for å klare småting som var en selvfølge før. Jeg setter pris på de lysene sidene av livet, men at jeg tenker på det som skjedde. Ja - hele tida!

Forsikringsselskapet til Horten Turnforening, If, utbetalte en ulykkesforsikring til den unge gutten på 250000 kroner. Men nektet for at foreningen hadde ansvar for ulykken.

En enstemmig Horten tingrett mener at turntreninga foregikk på en ikke betryggende måte, og at «styret i foreningen ikke har hatt den nødvendige oversikt og kontroll med aktiviteten og ikke utvist tilstrekkelig aktsomhet».

Retten viser til at det var en ung trener, og at de fysiske forholdene for å lande etter en salto ikke var tilfredsstillende.

- Da gropas dårlige tilstand alene er styrets ansvar og den skadeutløsende faktor, er det ikke grunnlag for noen avkorting i erstatningen, skriver Horten tingrett i dommen.

Retten avviser at skylden kan ligge på 15 år gamle Fredrik - selv om han skulle ha syntes at det var «kult å ta en trippel».

FULL STØTTE: Fredrik har fått full støtte av familie og venner etter tragedien for snart to år siden. I går kunne han juble sammen med foreldrene Rita Bostad Olsen og Magnar Olsen.
Hele Norges coronakart