Får millionerstatning

Tidligere oljearbeider Jan Terje Biktjørn får 1,5 millioner kroner etter forlik med Vesta Forsikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) - Man må helt klart svelge noen kameler for å godta et forlik som dette. Det er ikke riktig at de skadde skal betale prisen selv, sier Biktjørn til Dagbladet.no.

Den skadde oljearbeideren viser til at dersom han ikke hadde blitt syk, ville han jobbet 17 nye år på Ekofisk før pensjon.

- Sånn sett er det egentlige økonomiske tapet på 2,3 millioner netto. Men 1,5 millioner kroner gjør stor forskjell for en økonomi som har vært anstrengt, sier Biktjørn.

Han reiste krav om 2,5 millioner kroner i erstatning. Forliket med Vesta innebærer at selskapet betaler ham 1,5 millioner kroner.

Knutepunkt

50 år gamle Jan Terje Biktjørn bor i Kvinesdal og er far til en datter på 21 og en sønn på 28 år. Han jobbet på Ekofisk-feltet fra 1978 til han ble sykemeldt i 2003.

I dag bruker han mesteparten av tida på å være et knutepunkt for en stor gruppe skadde kolleger. Mange har fått kreft. Mange har plager forenelige med kjemisk eksponering.

- En kollega sa til meg for ikke lenge siden: Du gjorde en viktig jobb her på Ekofisk, men den viktigste jobben er den du gjør nå, har Biktjørn tidligere uttalt til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer