- Får minnes Gry i dag

SKIEN (Dagbladet): Drapssiktede Gamal Hosein (35) vil holde en minnestund for kona Gry (28) i dag før den ordinære begravelsen i Kilebygda kirke. Etter det Dagbladet forstår, er politiet innstilt på å få dette til etter at det ble masse bråk om saken i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går satt Gamal Hosein i lange politiavhør. Men han blånekter fortsatt for drapet på kona. I avhør ble han, etter det Dagbladet får opplyst, konfrontert med telefonsamtalene Gry hadde. Det er disse samtalene politiet mener utløste drapet fordi hennes ektemann da ble klar over at hun hadde et forhold til en ung mann i Israel. Gry ble drept om ettermiddagen 13. januar.

Men Hosein står fortsatt fast på at han ikke ante noe om det hemmelige forholdet og telefonsamtalene før han ble konfrontert med dette etter arrestasjonen for åtte uker siden.

Håpet brast

Politiets håp om at han skulle bryte sammen og tilstå dagen før Grys begravelse, slo ikke til. Planen var at Hosein skulle få holde sin minnestund i lokalene til Skien begravelsesbyrå i går kveld klokka 19 etter at han var ferdig med avhørene.

Men da brøt han sammen i gråt og fortvilelse. Han følte seg ikke i form fordi han ikke hadde fått dusjet og forberedt seg til seremonien. Han sa nei like før han skulle kjøres til begravelsesbyrået.

Løsning

Politiadvokat Jon H. Borgen sier til Dagbladet at han mener alt var lagt bra til rette for den drapssiktede ektemannen, mens hans forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, stiller seg uforstående til at politiet ville presse gjennom den private seremonien i går kveld.

I dag får Gamal Hosein trolig likevel ta sitt private farvel med kona han er siktet for å ha tatt livet av. Etter det Dagbladet forstår vil også noen fra hans familie delta.