Far misbrukte seks småjenter

En Oslo-mann (61) er dømt for å ha sexmisbrukt seks småjenter. Tre var hans egne døtre, ei var stedatter, mens de to siste var døtrenes venninner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Faren truet ei datter og stedattera med barnehjem, om de fortalte om sexovergrepene.

I 1991 dømte Eidsivating lagmannsrett mannen til tre års fengsel for utuktig omgang med to døtre under 14 år, samt seksuell omgang og voldtektsforsøk mot to av døtrenes venninner.

Under soning av siste delen av straffen på et såkalt frigangshjem, møtte mannen ei ny kvinne som har en datter. I 1994, etter soning, flyttet paret sammen. De fikk to barn. Fordi mannen var pedofilidømt, opprettet barnevernstjenesten kontakt med familien, som ble tilgodesett med ulike støttetiltak. Meldinger til barnevernet ga etter hvert grunn til bekymring rundt farens forhold til egne døtre og stedattera.

Politiet ble kontaktet, og faren siktet og arrestert for sexovergrep mot ei datter og stedatter. Barna ble akuttplassert i barnehjem.

En enstemmig Høyesterett har nå dømt 61-åringen til fengsel i to år for de nye overgrepene, samtidig som den tidligere dommen kommer inn igjen for fullt - sjøl om den ligger hele 15 år tilbake i tid.

Ifølge Høyesterett er overgrepene grove tillitsbrudd overfor barna. «Forholdene framstår som særlig alvorlige når de overgrepene han nå er dømt for, ses i sammenheng med dommen fra 1991», heter det i dommen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer