Voldtekt i nære relasjoner:

Far mistenkt for å ha straffet datter med voldtekt

Hevder hun ble straffet fordi hun var blitt for «vestlig».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er i Fredrikstad tingrett varetektsfengslet i åtte uker siktet for incest og voldtekt av sin datter i 20-årene. Datteren hevder hun ble straffet med voldtekt fordi hun var blitt for «vestlig».

En mann i 40-årene ble 7. september pågrepet og siktet for incest og voldtekt av sin egen datter i et hus i Fredrikstad, like etter at voldtekten skal ha skjedd. Han har sittet fire uker i varetekt, og ble torsdag fengslet i åtte nye uker. Siktede har valgt å anke avgjørelsen til lagmannsretten, skriver Fredrikstad24.

DNA-prøver av både offer og siktet i saken, ga treff på kvinnens DNA på siktedes intime kroppsdeler og undertøy. Faren har hele tiden nektet straffskyld.

Saken ble kjent da datteren kom i kontakt med to postbud utenfor huset like etter at voldtekten skal ha skjedd, og det var postbudene som varslet politiet.

Politiet mener voldtekten «bærer preg av å være en fars avstraffelse for at datteren lever for vestlig. Det har hun selv forklart, ifølge politiadvokaten. Far og datter har ikke-vestlig bakgrunn.

- De skal ha kranglet i forkant av hendelsen. Faren skal ha vært sint fordi datteren ikke fulgte hans levesett, har hun forklart i avhør, sier politiadvokat Anette Sogn til Fredrikstad24.

Datteren er innlagt på psykiatrisk avdeling som følge av det hun skal ha blitt utsatt for.

(NTB)