Får munnkurv om forbudt bibel

Medlemmene av den svenske rikdagens konstitusjonsskomité har fått munnkurv mens myndighetene gransker scientologibibelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Svenske myndigheter har åpenbart latt seg presse av USA og Scientologikirken når de er gått til et så drastisk skritt.

Scientologikirken i USA har protestert mot Sveriges praktisering av offentlighet etter at scientologenes læreskrift ble gjort offentlig tilgjengelig i Sverige for to år siden. Sekten taper store penger på denslags offentlighet, og selv må sektmedlemmene betale dyrt for å lese bibelen. Protester fulgte også fra den amerikanske regjeringen og enkelte medlemmer av Kongressen.

Så bestemte svenske myndigheter plutselig i høst at Scientologibibelen skulle hemmeligstemples.

Nå er konstitusjonskomiteen i gang med å granske beslutningen om hemmeligstempling. Det er i denne forbindelsen at samtlige medlemmer av komiteen har fått munnkurv - av hensyn til Rikets sikkerhet. Taushetstvangen innebærer at om noen av dem skulle slumpe til å si noe i sakens anledning, blir det tiltale.

- Det er vel ingen hemmelighet at USA har lagt press på Sverige. Men grunnen til at vi har fått taushetsplikt, handler heller om at denne saken er pinlig for Sverige, sa komitemedlem Peter Eriksson til svensk TV2s Rapport før helgen.

At hele konstitusjonskomiteen er ilagt taushetsplikt, er oppsiktsvekkende. Peter Eriksson er selv overrasket over at man går til et så drastisk skritt. Det er foreløpig ukjent om og når komiteen vil kunne uttale seg når det gjelder den svenske regjeringens beslutning om å hemmeligstemple scientologibibelen. (NTB-TT)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer