Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far nektet samvær etter strippeshow

Faren ble så inspirert av revyshowet «I blanke messingen» at han lot klærne falle foran datteren (7) og samboeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jentas mor mente strippeseansen kunne være skadelig for datteren, og meddelte faren at samværet med datteren var stoppet. Faren gikk imidlertid rettens vei, og fikk nylig medhold i kravet om å treffe sjuåringen i samme grad som før.

- Uskyldig

Den omstridte episoden skjedde i vinterferien, da faren var sammen med datteren og sin nye samboer. Samboeren hadde akkurat sett revyversjonen av den britiske filmen «I blanke messingen», og en kveld ble filmens kjenningsmelodi spilt på radioen i leiligheten. Faren fikk da det innfallet at han skulle etterlikne en strippescene i filmen, og tok av seg plagg for plagg til han sto i boksershortsen. Seinere på kvelden skal datteren ha ønsket at faren gjentok spøken. Denne gangen tok han også av seg bokseren, men hadde da tredd en sokk over kjønnsorganet.

Oslo tingrett mener at faren ikke har gått over streken, og ga ham i forrige uke medhold i kravet om å få se datteren uten tilsyn.

«For retten framstår den aktuelle tildragelsen med farens «stripping» som uskyldig. Retten er ikke uten videre enig med psykolog N.N.s uttalelse om at det som skjedde kan karakteriseres som seksualisert atferd,» heter det i kjennelsen. Nå får faren se datteren når det passer med hans jobbturnus, slik ordningen fungerte før den omtalte vinterferien.

Lo godt

Faren anførte for retten at både datteren og samboeren lo godt av strippeseansen. - Denne avgjørelsen er en del av en større prosess. Inntil den videre saksgangen er bestemt, finner jeg det ikke riktig å kommentere saken, sier morens advokat, Charlotte Aspehaug.

INSPIRERTE: «I blanke messingen» med Sven Nordin i spissen.<!--/BTEK0-->