Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og bror må i fengsel

Tvang 17 år gammel jente til å gifte seg i Irak mot sin vilje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les Dagbladet.nos intervju med jenta.

Krever tre års fengsel

Forlot retten gråtende

Den 17 år gamle kurdiske jenta fra Drammen ble sendt til Irak for å finne seg ektefelle. Nå er jentas far og bror dømt til fengsel for å ha truet 17-åringen til tvangsekteskap.

Dommen fra Drammen tingrett er Norges første mot tvangsekteskap, skriver Aftenposten.

Truet både datteren og barnevernet
Faren og broren, begge irakiske statsborgere, truet jenta på livet da broren avslørte at hun var kjæreste med en av hans kamerater.

Deretter tvangssendte faren henne til Nord-Irak der familiens onkel skulle finne en passende ektemann for 17-åringen.

Etter at bryllupet sto i august, fortsatte truslene fra faren. De ble ikke færre da datteren annonserte at hun ønsket skilsmisse:

TRUET AV FAMILIEN: Bistandsadvokat Monica Lindbeck (t.v) snakker med 17-åringen i en rettspause sammen med en polititjenestekvinne. Sted er Drammen tingrett. Foto: OLIVER ORSKAUG
TRUET AV FAMILIEN: Bistandsadvokat Monica Lindbeck (t.v) snakker med 17-åringen i en rettspause sammen med en polititjenestekvinne. Sted er Drammen tingrett. Foto: OLIVER ORSKAUG Vis mer

«Du og du og du og du er vitner på at jeg nå må drepe min datter for å gjenopprette æren i familen», sa faren til politiet og barnevernet da datteren skulle plasseres i beredskapshjem. I tillegg truet jentas bror med å voldta barnevernets saksbehandler.

Aktor la ned påstand om tre års fengsel for faren og to og et halvt år for broren. De fikk henholdsvis ti og åtte måneders fengsel.

(ANB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!