- Far og bror til en av selvmordsbomberne pågrepet

Politiet ransaker flere hus.

ARRESTERTE FAMILIEMEDLEMMER: Politiet patruljerer utenfor konsertsalen Bataclan, der 89 mennesker ble drept under angrepet fredag kveld. Sent lørdag ble faren og broren til en av gjerningsmennene som angrep Bataclan pågrebet. Foto: AFP / NTB Scanpix / Franck Fife
ARRESTERTE FAMILIEMEDLEMMER: Politiet patruljerer utenfor konsertsalen Bataclan, der 89 mennesker ble drept under angrepet fredag kveld. Sent lørdag ble faren og broren til en av gjerningsmennene som angrep Bataclan pågrebet. Foto: AFP / NTB Scanpix / Franck FifeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren og broren til en av gjerningsmennene i Paris er pågrepet av fransk politi, skriver nyhetsbyrået AFP.

Den franske TV-stasjonen Itele meldte sent lørdag at én person skal ha blitt pågrepet i forstaden Courcouronnes sør i Paris. Pågripelsen av denne personen settes i sammenheng med en av Bataclan-terroristene. 

Ifølge AFP er det nå to personer som er pågrepet. Ifølge byrået er de to pågrepne far og bror av en av selvmordsbomberne i angrepet. De to mennene skal ha blitt pågrepet sent lørdag kveld og er i politiets varetekt. Det har ikke kommet nærmere detaljer om pågripelsen. 

Ransaker hjemmene Kilder nær terroretterforskningen i Paris sier politiet søker gjennom farens bolig i småbyen Romilly-sur-Seine rundt 130 kilometer øst for Paris og brorens bolig i Bondoufle, sør for den franske hovedstaden. Den 34 år gamle broren tok selv kontakt med politiet og ble deretter pågrepet.

En annen kilde hevder ifølge AFP at husene til familie og venner av 29-åringen blir ransaket. 

Mannen, en 29 år gammel franskmann, ble identifisert ut fra en fingertupp som ble funnet og identifisert inne i kosertsalen Bataclan, hvor 89 mennesker ble drept under angrepet fredag. 

Ifølge franske myndigheter er terroristen en franskmann som kommer fra forstaden Courcouronnes, cirka tre mil fra Paris sentrum.

Var i Syria Slik Dagbladet meldte lørdag kveld skal mannen, som er først født 21. november 1985, vært kjent av politiet siden 2004, og ble registrert som «ekstremist» i 2010, skriver The Guardian. 

Den franske storavisa Le Monde siterer politikilder på at mannen var i Syria mellom høsten 2013 og våren 2014. Da mannen kom tilbake fra Syria, kunne politiet ved hjelp av overvåkning slå fast at mannen var medlem av en fransk salafistgruppe. Salafisme er kjent som en svært konservativ gren av islam.

Denne gruppa skal ha blitt fulgt nøye med på av fransk etteretning, men mannen ble ansett som et helt vanlig medlem, ledet av en mindre profilert leder.