Ville søke asyl i USA

Far og datter (2) druknet ved grensa

Nå har også USA fått drukningsbildet som viser flyktningkrisa som pågår for fullt: En far og hans snart to år gamle datter ble tatt av strømmen og druknet på vei til Texas.

FAR OG DATTER FUNNET DØDE: Oscar Martinez Ramirez og hans datter ble funnet druknet. De forsøkte å krysse elva Rio Grande på vei til USA. Foto: STR / AFP / NTB scanpix
FAR OG DATTER FUNNET DØDE: Oscar Martinez Ramirez og hans datter ble funnet druknet. De forsøkte å krysse elva Rio Grande på vei til USA. Foto: STR / AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Med ansiktene vendt ned i grunt, gjørmete vann, ble 26 år gamle Oscar Alberto Martinez Ramirez og hans 23 måneder gamle datter Valeria funnet døde mandag.

Ved Rio Grandes bredder, ved den meksikansk-amerikanske grensa, lå babyen med armen fremdeles rundt nakken til faren.

De var på vei til USA for å søke asyl, men familien fra det voldelige mellomamerikanske landet El Salvador nådde aldri fram.

Nå sjokkerer bildene av faren og dattera USA og en hel verden, og maler et tragisk bilde av den pågående asylstrømmen til USA.

Kona var til stede

Det var journalisten Julia Le Duc som tok de hjerteskjærende bildene. De ble først publisert i den meksikanske avisa La Jornada, ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Bildene blir i meksikanske medier sammenliknet med fotografiene av tre år gamle Aylan fra Syria, som druknet på ferden over Middelhavet.

Da Le Duc kom til stedet, nær Matamoros i Mexico, var også mora til 23 måneder gamle Valeria, Vanessa Avalos, der og ga politiet en beskrivelse av hva som hadde skjedd.

Hun fortalte meksikansk politi at hennes mann Oscar først skal ha svømt over elva, som ligger en kilometer unna ei bru mellom USA og Mexico, med dattera Valeria. Faren skal så ha satt henne i land på den andre siden av elva, og lagt på svøm tilbake igjen for å hjelpe kona.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer