Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og datter drept

30 bryllupsgjester var innblandet i en kraftig kollisjon mellom buss og personbil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To personer ble drept, og flere ble skadd da en buss kolliderte med en personbil på E6 på Bergnes i Balsfjord.

De drept er en 49 år gammel far og hans fem år gamle datter. Begge er fra Tromsø, opplyser politiet.

Speilglatt

I den innleide turbussen satt 30 bryllupsgjester på vei fra Tromsø til Balsfjord på vei til en vielse.

En av bryllupsgjestene forteller til Dagbladet.no at personbilen plutselig kom mot dem i motgående kjøreretning. Bilen var ute av kontroll, fikk skrens og havnet på skrå i veibanen mot bussen.

Kollisjonen mellom de to kjøretøyene var unngåelig.

På det speilglatte føret var bussen umulig å stoppe. Bussen skled ifølge bryllupsgjesten nedover en glatt bakke. Det brøt ut panikk da bussen fortsatte å suse nedover på speilhålke i en kilometer, og passasjerene ropte og ba om at den måtte stoppe.

- Bussen for ukontrollert nedover i nærmere en kilometer. Bussjåføren skal ha fått glassplint fra frontruta i øynene, sier en bryllupsgjest til Dagbladet.no.

Da den heltmodige bussjåføren endelig fikk stanset bussen tok passasjerene grep.

- En av bryllupsgjestene fikk stanset en annen bil og ble kjørt tilbake til der den forulykkede bilen var. Der kunne han konstatere at sjåføren i bilen var død. Passasjeren ble da forsøkt gjenopplivet, forteller gjesten.

Måtte ha ny buss

Fra bryllupsbussen ble flere fraktet til legevakt, inkludert sjåføren. Ingen av dem ble alvorlig skadd.

Bussen ble så ødelagt at ny buss måtte tilkalles. Bryllupsgjestene ble fraktet til Balsfjord i den nye bussen, og bryllupet, som ble utsatt rundt en time, gikk som planlagt. Senere ble gjestene fraktet tilbake til Tromsø der bryllupsfesten skulle holdes.

- Vi fikk meldingen klokken 12.33. Flere passasjerer i bussen pådro seg småskader, opplyser politibetjent Reidar Antonsen til Dagbladet.no.

<B>ØDELAGT BUSS: To drept og flere skadd etter kollisjon i Balsfjord.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media