Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og datter gjennom isen i Østfold

Datteren forsøkte å redde sin far (77) opp av Isebakktjernet i Råde kommune.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet ble varslet om ulykken like før klokka 19 i kveld. 

- En mann gikk gjennom isen på Isebakktjernet i Råde, sier operasjonsleder Trond Puch ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.no. 

Omkom

Ambulanser, politi, luftambulanse og dykkere fra brannvesenet ble sendt til stedet. Den 77 år gamle mannen ble hentet opp av tjernet etter å ha ligget i det iskalde vannet i en drøy halvtime.

- Det var vanskelig å komme fram til stedet, og redningsarbeiderne måtte gå det siste stykket til fots. Mannen ble hentet opp av dykkere klokka 19.33, sier Puch.

77-åringen ble umiddelbart tatt under behandling, men livet sto ikke til å redde. Mannen ble erklært død litt etter klokka 20 i kveld.

Forsøkte å redde faren

Mannen bor ikke langt unna tjernet. Han var sammen med andre personer som fikk slått alarm og varslet mannens familie da han gikk gjennom isen.

Før han ble hentet opp havnet også en annen person i vannet i et forsøk på å redde mannen

- Det stemmer at også en annen person havnet i vannet, men denne klarte å komme seg i land på egen hånd, sier operasjonsleder Puch til Dagbladet.no.

Ifølge NRK Østfold var det mannens datter som havnet i vannet i forsøket på å redde sin far.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!