<strong>TRAGEDIE:</strong> Et 60-talls lys ble tent på åstedet hvor en mor tok med seg sine tre barn ut i sjøen i starten av desember i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TRAGEDIE: Et 60-talls lys ble tent på åstedet hvor en mor tok med seg sine tre barn ut i sjøen i starten av desember i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Fagereng-tragedien i Tromsø henlagt:

- Far og datter har startet et nytt kapittel

I starten av desember i fjor ble mor og tre døtre funnet livløse i det iskalde vannet utenfor Fagereng i Tromsø. Riksadvokaten har nå henlagt saken, og mener moren er skyldig i drap og drapsforsøk.

Publisert
Sist oppdatert

Det var seint på ettermiddagen mandag 2. desember i fjor at politiet fikk melding om en hensatt barnevogn ved Fagereng på Tromsøya. Fra barnevogna gikk det spor ned til vannet.

Ute i sjøen fant nødetatene en 27 år gammel kvinne og hennes tre døtre.

Både moren og to av døtrene, på henholdsvis fire og sju år, døde, mens datteren som den gang var halvannet år, overlevde. Moren har etter sin død vært siktet for drap og drapsforsøk på barna.

<strong>HENSATT BARNEVOGN:</strong> En barnevogn forlatt langs veien fikk fobipasserende til å varsle politiet. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud
HENSATT BARNEVOGN: En barnevogn forlatt langs veien fikk fobipasserende til å varsle politiet. Foto: Jonas Høylo Fundingsrud Vis mer

- Politiets etterforskning har gitt påtalemyndigheten grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn og forsøkte å drepe det tredje. Riksadvokaten har nå henlagt saken, fordi den siktede kvinnen er død, skriver politiet i en pressemelding fredag.

- Veldig takknemlig

Bistandsadvokat for barnas far, Erik Ringberg, sier til Dagbladet at både han og klienten var forberedt på at henleggelse ville bli utfallet.

- Så lenge gjerningspersonen er død, er det et naturlig utfall. Jeg har forberedt ham på det hele tiden, sier Ringberg.

SJOKKERENDE: Rektor ved voksenopplæringa i Tromsø, Lena Steinsvik Hansen, sier at både lærere og medelever av moren reagerte sterkt da de hørte hva som hadde skjedd. Video: Christian Wehus. Reporter: Trym Mogen Vis mer

Ringberg sier barnas far er glad for at politiet har etterforsket saken bredt, og at han på den måten er sjekket helt ut av saken.

- Det er selvfølgelig viktig for ham. I slike saker er det jo slik at man tenker at ektefellen kanskje kan ha noe med det å gjøre. Han er veldig takknemlig for at politiet har gått ut bredt og sjekket ham ut.

Et halvt år på sykehus

Minstejenta ble sammen med sine søstre funnet i vannet åtte til ti meter fra land, og ble fløyet til sykehus i Oslo. Hun ble værende på sykehus fram til i sommer, med opptrening og tett oppfølging, forteller Ringberg.

<strong>BÆRES TIL GRAVEN:</strong> 10. desember ble det holdt begravelse for moren og de to døtrene i Al-Noor-moskeen i Tromsø. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet.
BÆRES TIL GRAVEN: 10. desember ble det holdt begravelse for moren og de to døtrene i Al-Noor-moskeen i Tromsø. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet. Vis mer

- Etter forholdene så går det så bra som det kan gå. Hun begynte i barnehage i august. Faren er utrolig takknemlig for innsatsen alle på sykehuset har gjort for datteren hans. Det setter han umåtelig stor pris på.

Faren og datteren har valgt å bli boende i Tromsø, og har etablert seg i ny bolig. Faren er også tilbake i jobb.

- De har startet et nytt kapittel og prøver å få tilbake et mest mulig normalt liv, sier Ringberg.

<strong>SLO RING OM FAMILIEN:</strong> Innbyggerne i Tromsø har vist mye støtte til faren og datteren som står igjen etter tragedien på Fagereng, og har blant annet samlet inn mye penger. Her fra en fakkelmarkering. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SLO RING OM FAMILIEN: Innbyggerne i Tromsø har vist mye støtte til faren og datteren som står igjen etter tragedien på Fagereng, og har blant annet samlet inn mye penger. Her fra en fakkelmarkering. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

- Betyr mye

Saken har preget lokalsamfunnet i Tromsø, og etter tragedien ble det iverksatt pengeinnsamling for faren og datteren.

- Det har gjort at han og datteren har fått etablert seg på en bra måte i Tromsø, så pengene har kommet godt med i den krevende situasjonen de har vært gjennom. Han er veldig glad for at innbyggerne i Tromsø har slått ring om dem og vist omsorg. Det betyr mye, forteller bistandsadvokaten.

Barnas far kom til Norge i 2015, og mora kom i 2017 etter søknad om familiegjenforening. Familien på fem var bosatt i en bolig i Tromsø. Faren var i jobb, mora var tilknyttet et introduksjonsprogram i kommunen og barna gikk på skole og i barnehage.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer