Fagereng-tragedien i Tromsø henlagt:

- Far og datter har startet et nytt kapittel

I starten av desember i fjor ble mor og tre døtre funnet livløse i det iskalde vannet utenfor Fagereng i Tromsø. Riksadvokaten har nå henlagt saken, og mener moren er skyldig i drap og drapsforsøk.

TRAGEDIE: Et 60-talls lys ble tent på åstedet hvor en mor tok med seg sine tre barn ut i sjøen i starten av desember i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
TRAGEDIE: Et 60-talls lys ble tent på åstedet hvor en mor tok med seg sine tre barn ut i sjøen i starten av desember i fjor. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var seint på ettermiddagen mandag 2. desember i fjor at politiet fikk melding om en hensatt barnevogn ved Fagereng på Tromsøya. Fra barnevogna gikk det spor ned til vannet.

Ute i sjøen fant nødetatene en 27 år gammel kvinne og hennes tre døtre.

Både moren og to av døtrene, på henholdsvis fire og sju år, døde, mens datteren som den gang var halvannet år, overlevde. Moren har etter sin død vært siktet for drap og drapsforsøk på barna.

- Politiets etterforskning har gitt påtalemyndigheten grunnlag for å slå fast at hun drepte to av sine barn og forsøkte å drepe det tredje. Riksadvokaten har nå henlagt saken, fordi den siktede kvinnen er død, skriver politiet i en pressemelding fredag.

- Veldig takknemlig

Bistandsadvokat for barnas far, Erik Ringberg, sier til Dagbladet at både han og klienten var forberedt på at henleggelse ville bli utfallet.

- Så lenge gjerningspersonen er død, er det et naturlig utfall. Jeg har forberedt ham på det hele tiden, sier Ringberg.

Ringberg sier barnas far er glad for at politiet har etterforsket saken bredt, og at han på den måten er sjekket helt ut av saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer