Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Far og ettåring funnet døde

I natt ble en far og hans 14 måneder gamle sønn funnet døde ved Ørland hovedflystasjon i Sør-Trøndelag. Begge var skutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er funnet inne på selve flyplassområdet i nordenden av flyplassen. Det er en del bunkerser i området og det er sperret av for sivile.

Ansatt ved flyplassen

- Jeg kan bekrefte at den døde er en av våre ansatte. Hans 14 måneder gamle sønn også er funnet død, sier informasjonssrådgiver Hallgeir Grøntvedt til Dagbladet.no.

Politiet opplyser at den døde mannen er i 30-årene.

Forsvant hjemmefra

Politiet fikk melding om at den døde mannen forlot sitt hjem i Ørland i går kveld. Da hadde han med seg sønnen sin. En leteaksjon ble umiddelbart igangsatt. Etter hva Dagbladet.no forstår skal politiet ha fryktet at noe skulle tilstøte den lille gutten.

Flere polititjenestemenn og et Sea King-redningshelikopter deltok i søket inne på forsvarets område. Ingen av forsvarets ansatte deltok, får Dagbladet.no opplyste ved hovedflystasjonen.

Funnet sammen

De to ble funnet i tidlig i morges ved siden av hverandre. Ingen i forsvaret ønsker å si noe om det ble funnet våpen på stedet. Forsvaret opplyser at faren trolig har tatt sitt eget liv etter først å ha drept sønnen på 14 måneder.

Informasjonsmøte

Det er rundt 500 ansatte ved Ørland hovedflystasjon og de ansatte skal informeres om hendelsen senere i dag. Flere av de ansatte har nylig kommet tilbake etter å ha tjenestegjort i Afganistan. Dagbladet.no får opplyst at dødsfallet ikke kan ikke knyttes til senvirkninger etter militæroppdrag i Afganistan.

Ledelsen ved flyplassen sitter nå i formiddag i møte og drøfter hendelsen. Ved Ørland flystasjon er de ansatte sterkt berørt av den tragiske hendelsen.

- Det er en ganske nedtrykt stemning blant de ansatte i dag. Denne tragiske hendelsen går inn på oss alle sammen, sier Grøntvedt.

Feltpresten ved Ørland hovedflystasjon er for tiden på reise, men sognepresten ved Ørland bistår både ansatte og de nære pårørende i sorgarbeidet i formiddag får Dagbladet.no opplyst.