FAMILIE PÅ FEM: Far og sønn omkom, mens mor og to barn overlevde trafikkulykka. 
Foto: Henrik Sundgård / Scanpix
FAMILIE PÅ FEM: Far og sønn omkom, mens mor og to barn overlevde trafikkulykka. Foto: Henrik Sundgård / ScanpixVis mer

Far og sønn (8) omkom i kollisjon i Hemne

Ytterligere to barn skadd, mens mor i familien på fem er lettere skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

  En åtte år gammel gutt og hans far omkom da en personbil kolliderte med en lastebil på E39 i Hemne kommune i Sør-Trøndelag mandag kveld. - Det var en familie fra Nordmøre som satt i personbilen. Faren og en åtte år gammel gutt døde i kollisjonen. Moren er fysisk uskadd, og to barn er under behandling, sier operasjonsleder Tor Mauseth i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Kollisjonen skjedde to-tre kilometer vest for Vinjeøra og politiet ble varslet klokka 19.15. En halv time senere var brann- og redningstjenesten på stedet.
Alvorlig skadd Moren og de to skadde barna ble fløyet med luftambulanse og redningshelikopter til St. Olavs hospital i Trondheim. Sykehuset opplyser natt til tirsdag at kvinnen er lettere skadd og at tilstanden er stabil. Begge de to barna, to gutter, betegnes som alvorlig skadd. For begge er tilstanden stabil.

I lastebilen satt det ifølge politiet én person. Føreren av lastebilen er fysisk uskadd og ble tatt vare på på stedet, sier operasjonslederen.
- Fikk sleng Lastebilen var på vei fra ferja på Halsa i retning Trondheim da den fikk sleng på hengeren like rundt svingen før Haukvika, forteller vitner til avisa Søvesten. Både personbilen og hengeren havnet utfor veien etter den kraftige kollisjonen. Det var glatt vinterføre på ulykkesstedet. Personbilen ble totalvraket i sammenstøtet. - Både hengeren og personbilen ligger utenfor veien. Hengeren har stoppet i et tre, og bilen er inneklemt ved den ene enden på hengeren, sier avisas journalist på stedet. Hemne kommune innkalte kriseteamet mandag kveld. Politiets ulykkesgruppe og krimteknisk seksjon fra Trondheim arbeidet på ulykkesstedet sent mandag kveld.

(NTB)