Far og sønn ble jaget fra Bygde-Norge

BRANDBU (Dagbladet): Natt til i går ble Omar Majid (17) og faren Abdul vekket av brannvesenet som fortalte at kiosken deres sto i flammer. Fjorten ganger de siste to månedene har de blitt utsatt for hærverk av rasister. Nå gir de opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi orker rett og slett ikke mer. Det er så forferdelig urettferdig. Jeg skjønner ikke hva vi har gjort galt, sier pakistanskfødte Omar Majid oppgitt.

Sammen med faren sa han opp jobben og investerte sparepengene i Nobel Kiosk på Brandbu.

Siden februar har de hver dag pendlet opp og ned fra Oslo.

Nå må de gi tapt for norsk bygderasisme. Etter brannen i går har de rett og slett ikke krefter til å fortsette.

Malte hakekors

- Brannen føyer seg inn i rekken av angrep. Det hele begynte med et innbrudd. Etter det har vi ikke vært trygge en eneste dag. De har malt hakekors på vegen, kuttet ledningene til airconditionanlegget og fylt låsene med lim. Alt fordi at vi har en annen hudfarge, sier Omar Majid.

Han har sterk mistanke om at det er de samme personene som står bak flere av angrepene mot kiosken. Han er ikke i tvil om at angrepene er rasistisk motivert.

- Vi tok over kiosken fra en lokal mann. Han hadde aldri hatt noen problemer med ungdommen. Like etter at vi kom begynte skittkastingen. Biler kjørte bort til luka og ropte «jævla svartinger», sier Omar.

Ringte politiet

Mandag kveld ringte Abdul Majid til politiet. Idet han skulle stenge kom det en bil og sperret for inngangsdøra. Føreren av bilen bare lo da Abdul ba ham flytte seg.

Til tross for at familien tidligere har politianmeldt flere av angrepene mot kiosken, hadde ikke vakthavende lensmannsbetjent tid til å komme Abdul til underretning.

- Jeg skjønte at de pønsket på noe, men satte meg likevel i bilen og kjørte hjem, sier Abdul. Klokka 3.30 natt til i går ble han oppringt hjemme i Oslo. Brannvesenet opplyste at kiosken brant.

Amatørbombe

- Mest sannsynlig har de kastet en oljekanne eller en slags amatørbombe inn i gjennom en lufteventil, sier Omar og peker.

Trykket var så stort at vinduene ble slått ut. Brannvesenet fikk kontroll over brannen før den spredte seg, men deler av kiosken og varelageret ble røykskadd i brannen.

Omar er overbevist om at angrepet ble gjort for å jage dem bort fra Brandbu en gang for alle.

- Vi pendler opp og ned fra Oslo hver dag, men vi har et lite soverom vegg i vegg med toalettet, som vi bruker i helgene. Hadde en av oss ligget der inne, kunne det gått virkelig galt, sier Omar.

<B>BRANNBOMBE: </B>Fortvilet kan Omar og Abdul Majid konstatere at rasistene igjen har slått til mot kiosken deres. Nå klarer de ikke mer motstand og hat, og flytter tilbake til Oslo.